Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Образовање је најмоћније оружје које можете употребити да промените свет."
Нелсон Мендела

ЕУ ПРОГРАМИ ЗА МЛАДЕ

У оквиру пројекта „ЕУ програми за младе – Шта знаш о томе? ” 28 ученика Ваљевске гимназије и професори Јасмина Момчиловић и Бојана Којић су у уторак, 30. новембра присуствовали предавању организованом од стране Фондације ТЕМПУС у Београду.

Путем интерактивних презентација, приказане су им могућности за мобилност младих, волонтирање и студирање у иностранству путем Erazmus + програма, како да на прави начин да напишу своју биографију (CV) и како да одаберу за њих прави факултет и занимање.

Ово је трећи сусрет ученика наше школе и организатора програма, Организације Помоћ деци из Београда и Министарствa за европске интеграције Владе Републике Србије. Претходна два сусрета организована су у току октобра и новембра у нашој школи и на њима се говорило о ЕУ институцијaма, процесу европских интеграција Србије и преговорим о приступању, преговарачком поглавље 26 (Образовање и култура), митовима и предрасудама о Европској унији као и Програмима ЕУ за образовање, обуку и волотирање који су доступни младима из Србије (примерима добре праксе).

Главни циљ пројекта је боље информисање ученика средњих школа и њихових наставника о процесу преговора о приступању Републике Србије Европској унији, о садржају преговарачког поглавља 26 (Образовање и култура), као и о ЕУ програмима (ТЕМПУС, Еразмус +, Еразмус Мундус сарадња, и др.), односно о могућностима за даље образовање кроз ЕУ програме који су доступни младима из Србије.

Јасмина Момчиловић, координатор програма

Локација на сајту: Почетна
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs