Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Не понеси се мудрошћу. Ни туђом, јер није твоја. Ни својом, јер чим си се понео, значи да је немаш много"
Св. Николај Велимировић

НАЈУСПЕШНИЈИ ПОЈЕДИНЦИ ГЕНЕРАЦИЈА ВАЉЕВСКЕ ГИМНАЗИЈЕ


ЂАК ГЕНЕРАЦИЈЕ 2010 – 2014.

ДАВИД КОПРИВИЦА

Син Владимира и Жељке, рођен 03. X 1995. године у Ваљеву. Ученик је IV-1, специјализованог математичког одељења. Током четири године школовања, такмичио се из математике, физике и хемије. Значајније успехе је оствaрио из физике (државна такмичења: први разред - трећа награда, други разред друга награда, трећи разред - трећа награда и четврти разред - прва награда), учешће на Државном такмичењу из математике у првом и другом разреду, похвала на такичењу „Кенгур без граница“ у четвром разреду. Из хемије се такмичио све четири године (државна такмичења: у првом разреду је освојио друго место, у другом разреду је освојио прво место, у трећем разреду друго место).

У трећем разреду се пласирао на Међународну хемијску олимпијаду, одржану у Москви, где је освојио бронзану медаљу. Ове године из хемије је освојио сребрну медаљу на првој Српској хемијској олимпијади, чиме је и стекао право за учешће на Међународној олимпијади, у Ханоју у Вијетнаму, где је освојио још једну бронзану медаљу.

У четвртом разреду је проглашен за најбољег ученика одељења, разреда, смера, школе и генерације. Носилац је дипломе „Вук Караџић” и Специјалних диплома за хемију и физику. Жели да студира физичку хемију. Добитник је награде „ВАЛЕНТИНА ПОПОВИЋ“, која се додељује ученику који је постигао најбоље резултате на такмичењима у текућој школској години.


ЂАК ГЕНЕРАЦИЈЕ 2009 – 2013.

ЂОРЂЕ ЖИВАНОВИЋ

Син Славка и Милене, рођен 8. I 1994. године у Ваљеву. Ученик је IV-1 cпецијализованог математичког одељења. У првом разреду је учествовао на државном такмичењу из математике и био је члан екипе Ваљевске гимназије на математичком такмичењу „Архимедес“.

У другом разреду на државном такмичењу из математике освојио је трећу награду. На математичком такмичењу „Архимедес“ освојио је трећу награду, а екипно другу. На окружним такмичењима из физике и информатике је освојио треће и друго место.

У трећем разреду је на окружном такмичењу из математике освојио прво место и учествовао на државном такмичењу. На такмичењу „Архимедес“ је појединачно освојио друго место и трећу награду, а као члан екипе прво место и прву награду. На математичком такмичењу „Кенгур без граница“ освојио је трећу награду. На окружном такмичењу из информатике освојио је треће место. Био је један од организатора и предавача на манифестацији „Мај месец математике“ у Ваљеву.

У четвртом разреду је освојио прво место на окружном такмичењу из математике. Учествовао је на државном такмичењу из математике где је освојио трећу награду и учешће на Српској математичкој олимпијади. На окружном такмичењу из програмирања је освојио треће место. У четвртом разреду је проглашен за најбољег ученика одељења, разреда и генерације.

Носилац је дипломе „Вук Караџић“ и Специјалне дипломе за математику. Жели да упише Електротехнички факултет, софтверски инжењеринг.


ЂАК ГЕНЕРАЦИЈЕ 2008 – 2012.

САЊА МАЛЕШЕВИЋ

Кћи Бранка и Славице, рођена 18. I 1993. године у Ваљеву. Ученица је IV-1 специјализованог математичког одељења. У првом разреду учествовала је на државном такмичењу из математике. На екипном такмичењу „Архимедес“ освојила је похвалу, а на такмичењу „Наука младима“ освојила је прву награду са максималним бројем поена са радом из математике. Била је најбољи ученик одељења и разреда.

У другом разреду је учествовала на државном такмичењу из математике где је освојила похвалу, на екипном такмичењу „Архимедес“ освојила је I награду и прво место. На такмичењу „Наука младима“ освојила је I награду са максималним бројем поена са радом из математике. Рад је проглашен за најбољи из те области. Учествовала је и на државном такмичењу из физике где је освојила II награду. На окружном такмичењу из програмирања освојила је прво место и пласирала се на државно такмичење. Била је најбољи ученик школе.

У трећем разреду учествовала је на државном такмичењу из математике, на екипном такмичењу „Архимедес“ освојила је I награду. Учествовала је и на државном такмичењу из физике. Била је најбољи ученик одељења и разреда.

У четвртом разреду учествовала је на државном такмичењу из математике, као и на државном такмичењу из физике где је освојила похвалу. На екипном такмичењу „Архимедес“ освојила је појединачно прво место и II награду, а екипно прво место и I награду. Носилац је дипломе „Вук Караџић“ и Специјалних диплома за физику и математику. Најбољи је ученик одељења, разреда и генерације. Жели да студира Електротехнички факултет у Београду.

 


Локација на сајту: Почетна Ученици Ђаци генерација
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Како је лепо бити у Ваљевској гимназији, и још говорити у Десанкино име, и то онима у које је увек веровала - младима.”

21.II 2013. Рада Ђуричин, драмска уметница
опширније...

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs