Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Чудно је како је мало потребно да будемо сретни, и још чудније: како нам често баш то мало недостаје!"
Иво Андрић

НАЈУСПЕШНИЈИ ПОЈЕДИНЦИ ГЕНЕРАЦИЈА ВАЉЕВСКЕ ГИМНАЗИЈЕ


 

ЂАК ГЕНЕРАЦИЈЕ 2013 - 2017.

МИНА МАРКОВИЋ

Кћи Дејана и Душице, рођена 23. јуна 1998. године у Ваљеву. Ученица је IV-3 природно-математичког смера. У Основној школи „Андра Савчић“ проглашена је учеником генерације. Током школовања у гимназији учествовала је на бројним такмичењима и освајала прве, друге и треће награде на општинском, окружном, републичком и међународном нивоу. Учествовала је на девет републичких такмичења: из хемије (први и други разред), биологије (други разред), физике (други и трећи разред), стрељаштва (други и трећи разред), географије (трећи и четврти разред). У трећој години на Националној географској олимпијади освојила је треће место. На II Балканској интернационалној географској олимпијади која је одржана 2016. освојила је бронзану медаљу. Исте године представљала је Ваљевску гимназију на X Олимпијским спортским играма у Врању такмичећи се у дисциплини стрељаштво. У четвртој години на Националној географској олимпијади освојила је друго место. За ученика одељења бирана је у другом, трећем и четвртом разреду. За ученика природно-математичког смера и разреда бирана је у другом и трећем разреду. На крају четвртог разреда проглашена је за ученика генерације. Носилац је дипломе „Вук Караџић“ и Специјалне дипломе за географију. Добитница је награде „Валентина Поповић“ за школску 2014/2015. годину. За постигнуте резултате у трећој години додељена јој је награда Ваљевске пиваре. Остварила је право уписа на Географски факултет без полагања пријемног испита. Жели да студира математику и географију.


ЂАК ГЕНЕРАЦИЈЕ 2012 - 2016.

МАРКО ТОДОРОВИЋ

Син Милована и Косе, рођен 26. маја 1997. у Београду. Ученик је IV-6 друштвено-језичког смера. Током четворогодишњег школовања такмичио се на највишем, државном нивоу у областима: српски језик, књижевност, латински језик, географија и немачки језик. На међународном нивоу такмичио се из области географија. Учествовао је у раду лингвистичке, литерарне, новинарске, као и секције за немачки језик. На републичком такмичењу из српског језика и језичке културе освојио је једно друго и једно прво место, а на Књижевној олимпијади освојио је једно треће и једно друго место. На републичком такмичењу из латинског језика освојио је треће место. На Балканској географској олимпијади остварио је сребрну медаљу. Пласирао се и на Међународну географску олимпијаду, која ће се одржати у Пекингу, августа 2016. Бави се и есејистиком; освајао је следећа литерарна признања: прво место на републичком конкурсу Друштва за српски језик и књижевност Србије за најбољи школски писмени задатак на тему: „Стерија - наш савременик”, као и прво место на тематском литерарном конкурсу Друштва: „Шта би Вук данас рекао?” и Гимназије „БораСтанковић” изНишаЕросиетос упрозиБореСтанковића. Две године је био полазник на семинарима лингвистике у ИС „Петница”. Радом Топоними у поезији Петра Пајића, учествовао је на Округлом столу на коме су представљени ученички истраживачки радови о његовом стваралаштву. Учествовао је, као стипендиста Гете института, на два студијска путовања у СР Немачкој. Носилац је следећих сертификата: Ц1 из немачког, Б2 из енглеског и Б1 из шпанског језика. Све четири школске године биран је за ученика одељења и смера. У трећем разреду изабран је за ученика разреда и школе. На крају четвртог разреда проглашен је за ученика генерације. Носилац је Специјалне награде за српски језик и књижевност и Специјалне награде за географију. Добитник је награда „Валентина Поповић” и „Гордана Лазаревић” 2014/15. и 2015/16. Остварио је право уписа на Филолошки факултет без полагања пријемног испита. Жели да студира међународне односе.


ЂАК ГЕНЕРАЦИЈЕ 2011 – 2015.

ЈЕЛЕНА МАРКОВИЋ

Кћи Горана и Зорице, рођена 10. новембра 1996. у Ваљеву. Ученица је IV-1 одељења обдарених ученика у математичкој гимназији. У Основној школи ,,Владика Николај Велимировић“ проглашена је учеником генерације. Током школовања у гимназији учествовала је на бројним такмичењима и освајала прве, друге и треће награде на општинским и окружним нивоима. Учествовала је на шест државних такмичења: четири у трећем разреду из математике, физике, програмирања и на математичком такмичењу ,,Архи- медес“ и два у четвртом разреду (математика и физика). Писала је поезију и постигла успехе: финале Поетског конкурса ,,Мика Антић“ и прва награда на литерарном конкурсу групе „Акт“. Сада пише прозу. Две године је полазник семинара математике у Истражи- вачкој станици „Петница“ и бави се научно-истраживачким радом у областима математике и програми- рања. Три године заредом проглашена је за најбољег ученика одељења, а у трећем и четвртом разреду за ученика разреда. Жели да студира рачунарство и информатику на Математичком факултету.


ЂАК ГЕНЕРАЦИЈЕ 2010 – 2014.

ДАВИД КОПРИВИЦА

Син Владимира и Жељке, рођен 03. X 1995. године у Ваљеву. Ученик је IV-1, специјализованог математичког одељења. Током четири године школовања, такмичио се из математике, физике и хемије. Значајније успехе је оствaрио из физике (државна такмичења: први разред - трећа награда, други разред друга награда, трећи разред - трећа награда и четврти разред - прва награда), учешће на Државном такмичењу из математике у првом и другом разреду, похвала на такичењу „Кенгур без граница“ у четвром разреду. Из хемије се такмичио све четири године (државна такмичења: у првом разреду је освојио друго место, у другом разреду је освојио прво место, у трећем разреду друго место).

У трећем разреду се пласирао на Међународну хемијску олимпијаду, одржану у Москви, где је освојио бронзану медаљу. Ове године из хемије је освојио сребрну медаљу на првој Српској хемијској олимпијади, чиме је и стекао право за учешће на Међународној олимпијади, у Ханоју у Вијетнаму, где је освојио још једну бронзану медаљу.

У четвртом разреду је проглашен за најбољег ученика одељења, разреда, смера, школе и генерације. Носилац је дипломе „Вук Караџић” и Специјалних диплома за хемију и физику. Жели да студира физичку хемију. Добитник је награде „ВАЛЕНТИНА ПОПОВИЋ“, која се додељује ученику који је постигао најбоље резултате на такмичењима у текућој школској години.


ЂАК ГЕНЕРАЦИЈЕ 2009 – 2013.

ЂОРЂЕ ЖИВАНОВИЋ

Син Славка и Милене, рођен 8. I 1994. године у Ваљеву. Ученик је IV-1 cпецијализованог математичког одељења. У првом разреду је учествовао на државном такмичењу из математике и био је члан екипе Ваљевске гимназије на математичком такмичењу „Архимедес“.

У другом разреду на државном такмичењу из математике освојио је трећу награду. На математичком такмичењу „Архимедес“ освојио је трећу награду, а екипно другу. На окружним такмичењима из физике и информатике је освојио треће и друго место.

У трећем разреду је на окружном такмичењу из математике освојио прво место и учествовао на државном такмичењу. На такмичењу „Архимедес“ је појединачно освојио друго место и трећу награду, а као члан екипе прво место и прву награду. На математичком такмичењу „Кенгур без граница“ освојио је трећу награду. На окружном такмичењу из информатике освојио је треће место. Био је један од организатора и предавача на манифестацији „Мај месец математике“ у Ваљеву.

У четвртом разреду је освојио прво место на окружном такмичењу из математике. Учествовао је на државном такмичењу из математике где је освојио трећу награду и учешће на Српској математичкој олимпијади. На окружном такмичењу из програмирања је освојио треће место. У четвртом разреду је проглашен за најбољег ученика одељења, разреда и генерације.

Носилац је дипломе „Вук Караџић“ и Специјалне дипломе за математику. Жели да упише Електротехнички факултет, софтверски инжењеринг.


ЂАК ГЕНЕРАЦИЈЕ 2008 – 2012.

САЊА МАЛЕШЕВИЋ

Кћи Бранка и Славице, рођена 18. I 1993. године у Ваљеву. Ученица је IV-1 специјализованог математичког одељења. У првом разреду учествовала је на државном такмичењу из математике. На екипном такмичењу „Архимедес“ освојила је похвалу, а на такмичењу „Наука младима“ освојила је прву награду са максималним бројем поена са радом из математике. Била је најбољи ученик одељења и разреда.

У другом разреду је учествовала на државном такмичењу из математике где је освојила похвалу, на екипном такмичењу „Архимедес“ освојила је I награду и прво место. На такмичењу „Наука младима“ освојила је I награду са максималним бројем поена са радом из математике. Рад је проглашен за најбољи из те области. Учествовала је и на државном такмичењу из физике где је освојила II награду. На окружном такмичењу из програмирања освојила је прво место и пласирала се на државно такмичење. Била је најбољи ученик школе.

У трећем разреду учествовала је на државном такмичењу из математике, на екипном такмичењу „Архимедес“ освојила је I награду. Учествовала је и на државном такмичењу из физике. Била је најбољи ученик одељења и разреда.

У четвртом разреду учествовала је на државном такмичењу из математике, као и на државном такмичењу из физике где је освојила похвалу. На екипном такмичењу „Архимедес“ освојила је појединачно прво место и II награду, а екипно прво место и I награду. Носилац је дипломе „Вук Караџић“ и Специјалних диплома за физику и математику. Најбољи је ученик одељења, разреда и генерације. Жели да студира Електротехнички факултет у Београду.

 


Локација на сајту: Почетна Ученици Ђаци генерација
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs