Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Чудно је како је мало потребно да будемо сретни, и још чудније: како нам често баш то мало недостаје!"
Иво Андрић

"Не мораш бити бољи од других, буди само најбољи што можеш."

Лазар Лазаревић у Кини

понедељак, 10. јун 2024.

Лазар Лазаревић, ученик IV-1 одељења ученика обдарених за математику, пласирао се, према прошлогодишњем пласману са Српске хемијске олимпијаде, на 58. Међународну мендељејевску хемијску олимпијаду, која је одржана у Шенжену, у Кини, од 21. до 26. априла, на руско-кинеском МГУ - ППИ универзитету. Припреме за олимпијаду одржане су на Природно-математичком факултету у Нишу.


На такмичењу су учествовали ученици из преко 30 земаља, међу којима и из Русије, Кине, Бразила, Аустрије, Турске, итд. Само такмичење се састојало из три дела - два теоријска, на којима је требало да покажу теоријско разумевање и широко знање хемије и једног практичног, где су се опробали у захтевним експерименталним задацима. Екипа наше државе остварила је запажен резултат.

Учесници су имали и екскурзије у Шенжен, као и различите занимљиве радионице, на којима су могли да се упознају са кинеском традицијом и културом, калиграфијом, кинеским позориштем, плесом, музиком, играма и чајем.

 

Пријављивање за полагање пријемног испита у седми разред Ваљевске гимназије

уторак, 28. мај 2024.

Пријављивање ученика за полагање пријемног испита у седми разред трајаће од понедељка, 3 јуна до четвртка, 6. јуна. Пријаве се могу преузети и попунити у секретаријату Ваљевске гимназије.

Полагање пријемног испита одржаће се у суботу, 22. јуна  у Ваљевској гимназији.

Телефон за питања је 014-221-622, а можете нам писати и на мејл Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели .

 

Републичко такмичење из српског језика и језичке културе

уторак, 28. мај 2024.

На Републичком такмичењу из српског језика и језичке културе ученика средњих школа, које је одржано 26. маја у Тршићу, учествовало је осморо ученика Ваљевске гимназије: Лена Младеновић I-3, Татјана Митровић I-8, Анђела Јеремић II-5, Марина Бјеговић II-6, Богдан Петровић II-5, Анастасија Павловић IV-7, Катарина Петковић IV-7 и Марко Параментић IV-1.

Опширније...

 

Државно такмичење из латинског језика

уторак, 28. мај 2024.

На Државном такмичењу из латинског језика, одржаном 18. маја 2024. године на Филозофском факултету у Београду, Ваљевска гимназија је имала петоро представника. Најуспешнији је био Богдан Петровић II-5, који је освојио друго место, ментор је професорка Бранкица Перић.

Опширније...

 

Финале Поетског конкурса „Десанка Максимовић”

уторак, 28. мај 2024.

„Без чега поезија не може то је живот и смрт: без чега живот и смрт не вреде то је поезија. Поезија је оно што се сања оно што се замишља, оно што се жели и оно што се често догоди. Поезија, то је стварније и корисније име живота.”

Опширније...

 

Наша ученица на Регионалном скупу француских двојезичних гимназија

четвртак, 23. мај 2024.

У периоду од 8. до 11. маја 2024. године, Ана Савић II-6, учествовала је на регионалном скупу француских двојезичних гимназија Congrès regional label Francé education у Букурешту. Учесници скупа били су из 12 земаља Европе: Србија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Северна Македонија, Бугарска, Албанија, Словачка, Чешка, Мађарска, Литванија, Молдавија и Румунија. Из Србије је било четворо представника из гимназија из Београда, Новог Сада, Ниша и Ваљева.

Опширније...

 

Три награде на конкурсу „Вуково звоно”

четвртак, 23. мај 2024.

На 22. Републичком литерарном конкурсу „Вуково звоно”, који традиционално расписује Вукова задужбина из Београда, Гимназија „Вук Караџић” из Лознице и лознички Центар за културу, ученици наше школе освојили су три награде.

Прву награду за циклус песама освојила je Чарна Ђурић III-8, а у категорији кратких прича ученика средњих школа прву награду деле Анђелија Савић и Дуња Гајић, ученице I-3. Њихов ментор је проф. спец. српског језика и књижевности Милена Петровић.

Награде ће бити уручене 24. маја у свечаној сали Гимназије „Вук Караџић” у Лозници.

 

ОБАВЕШТЕЊЕ О ПОЛАГАЊУ ПРИЈЕМНИХ ИСПИТА

среда, 08. мај 2024.

Кандидати који полажу пријемни испит треба да дођу до школе 45 минута пре почетка полагања испита, како би могли да се сместе у одговарајућу учионицу.

Поред прибора за писање и рад, потребно је да понесу ђачку књижицу са овереном фотографијом (идентификациони документ са фотографијом..нпр.пасош, лична карта).

Пријемни испит за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику почиње у суботу 18.05.2024. у 10 часова.

Пријемни испит за одељење у којем се део наставе остварује на страном језику (двојезично/билингвално) почиње у суботу 18.05.2024. у 13 часова (писмени део) и у недељу 19.05.2024. у 10 часова (усмени део испита).

Пријемни испит за ученике са посебним способностима за математику почиње у недељу 19.05.2024. у 10 часова.

 

Предавање „Заштита малих водених станишта”

петак, 17. мај 2024.

У уторак, 14. маја 2024. гости Ваљевске гимназије били су др Наташа Томашевић Коларов и др Марко Мирч са Института за биолошка истраживања ,,Синиша Станковић”. Они су представили пројекат @BARAmetar. Циљеви пројекта су подизање свести о значају малих водених станишта и екосистемских услуга које нам она пружају, укључивање грађана у истраживању и заштити ових екосистема и стварање информисаних и оснажених заједница које имају осећај одговорности према животној средини око себе. Предавању су присуствовали ученици другог и четвртог разреда, а организатор предавања је Драгана Грујић, професор биологије.

Опширније...

 

На Државном такмичењу из историје

уторак, 14. мај 2024.

Државно такмичење из историје за ученике средњих школа одржано је у недељу, 12. маја, у Пироту. Нашу школу успешно су представљали ученици трећег разреда: Срђан Радовановић III-7, који је освојио треће место, а Богдан Марјановић III-3 похвалу. Ментори ученика су професори Ружица Стефановић и Милан Галић. Ученике је на такмичење пратио професор Милан Галић. Честитке ученицима и њиховим менторима.

Опширније...

   

Страна 1 од 116

специјализовано-математичко одељење

Е-учење

Ко је присутан

Имамо 34 гостију на мрежи
Локација на сајту: Почетна
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„An honour and a sincere pleasure to visit your school. It is very obvious that you are doing an excellent work! Fantastic students and great teachers! The best combination for a powerful education. Thank you for allowing me to visit you. My warmest regards to all.“

9. III 2020.                  Gregory Dikaios, City College, International Faculty of the University of Sheffield, Thessaloniki

„Огромная благодарность замечательной гимназии в Валево за тёплую встречу и интереснейший рассказ о современной жизни гимназии и её истории от коллектива магистрантов – филологов из Московского городского педагогического университета и проф. Ирины Беляевой.

Надеемся на то, что интерес к русскому языку и культуре возродится, в том числе благодаря нашему возможному сотрудничеству.“

11. февраля 2020 года           Беляева Ирина Анатольевна, профессор Московского городского педагогического университета

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs