Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Животни циљ сваког појединца је увијек исти: напредовање у доброме."
Толстој

"Не мораш бити бољи од других, буди само најбољи што можеш."

Информације о упису ученика у специјализована одељења

уторак, 20. фебруар 2024.

Информације о упису у математичко одељење можете погледати овде.

Информације о упису у филолошко одељење можете погледати овде.

Информације о упису у ИТ одељење можете погледати овде.

Информације о упису у двојезично одељење можете погледати овде.

 

Посета ИТ компанијама Ривиан и Нордеус

петак, 02. фебруар 2024.

У организацији бивших ученика Ваљевске гимназије Милке Јаковљевић и Дејана Прокића, у четвртак 25. јануара 2024. године, група од 24 ученика четвртог разреда Ваљевске гимназије одељења ученика обдарених у математичкој гимназији и ИТ одељења, заједно са професорком Сањом Гњато, посетили су компаније Ривиан и Нордеус у Београду. Циљ посете је био да се ученицима завршних разреда наше школе представи делатност којом се ове две компаније баве, просторно уређење и организација компанија и како изгледа један дан у реномираним ИТ компанијама.

Опширније...

 

Светосавски турнир

уторак, 30. јануар 2024.

Светосавски турнир у баскету за дечаке и девојчице одржан је у фискултурној сали школе. Учествовало је десет екипа, а најбољи међу њима били су ученици II-4, који су у финалу победили екипу I-2. У ревијалном делу турнира висок ниво форме показала је екипа професора у саставу: Младен Илић, Драган Станојевић и директор Предраг Јевтић.

Опширније...

 

Савиндан у Ваљевској гимназији

уторак, 30. јануар 2024.

У суботу, 27. јануара, у свечаној сали Ваљевске гимназије прослављена је школска слава Свети Сава.

Обред благосиљања и резања славског колача обавили су свештеници архијерејски намесник први ваљевски протонамесник Дарко Ђурђевић, уз саслуживање надлежног пароха протонамесника Слободана Алексића и свештеника Невена Лукића и Драгана Станојевића.

Опширније...

 

Светосавска академија

уторак, 30. јануар 2024.

У свечаној сали Музичке школе „Живорад Грбић”, у четвртак, 25. јануара, одржана је Светосавска академија, у организацији Епархије ваљевске и Ваљевске гимназије. Академији је присуствовао Преосвећени епископ ваљевски г. Исихије, као и многобројни званичници. О Светом Сави беседио је јереј Душан Ђаковић.

Опширније...

 

Резултати републичких такмичења

четвртак, 25. јануар 2024.

Актив српског језика и у овој школској години ниже резултате. Проглашени су добитници републичких награда Друштва за српски језик и књижевност за рад литерарне секције, лингвистичке секције, за најбољи школски часопис и најбољи писмени задатак у школској 2022/23. години. Ученици и професори српског језика и књижевности Ваљевске гимназије освојили су четири награде:

Опширније...

 

Додељене награде литерарцима Ваљевске гимназије

четвртак, 11. јануар 2024.

У четвртак, 28. децембра 2023. године, у Музеју завичајних писаца додељене су повеље и награде нашим ученицима на литерарном конкурсу часописа Акт. Четрнаести по реду, ваљевски средњошколски литерарни конкурс, који расписује часопис за књижевност, уметност и културу Акт, пристигла су 42 рада, од 15 ученика.

Опширније...

 

Представљање књиге „Поезија Петра Пајића”

уторак, 26. децембар 2023.

У суботу, 23. децембра 2023. године, у препуној свечаној сали Ваљевске гимназије представљена је књига, недавно објављена студија др Вере Ваш, под називом „Поезија Петра Пајића”.

Опширније...

 

Успех одбојкашица на Међуокружном такмичењу

уторак, 26. децембар 2023.

Међуокружно такмичење у одбојци за омладинке одржано је 18. децембра 2023. године, у Шапцу, где су учествовали представници четири округа: Мачванског, Сремског, Колубарског и града Београда. Наша школа се победивши београдску Гимназију „Патријарх Павле” пласирала у финале, где се састала са школом из Старе Пазове и након пораза заузела друго место.

Опширније...

 

Поетско-уметничко вече

понедељак, 18. децембар 2023.

Поетско-уметничко вече и представљање збирке „Песмице” академика др Миодрага Ломе са ликовним белешкама мр Миломира Романовића Роме, одржано је у уторак, 12. децембра у свечаној сали Ваљевске гимназије. После приказаног филма о изложби у гимназији из 2020. и филма „Кућица у шуми” о Ромином стваралаштву, чули смо и професора Рому, који је говорио о свом уделу у збирци од 33 песмице, које прати исто толико цртежа и ликовних бележака, насталих од 2007. до данас. Песмице које чине ову песмарицу већим делом су објављиване у Књижевном листу, односно Српском књижевном листу од 2005. до 2013. године.

Опширније...

   

Страна 1 од 111

специјализовано-математичко одељење

Е-учење

Ко је присутан

Имамо 28 гостију на мрежи
Локација на сајту: Почетна
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„An honour and a sincere pleasure to visit your school. It is very obvious that you are doing an excellent work! Fantastic students and great teachers! The best combination for a powerful education. Thank you for allowing me to visit you. My warmest regards to all.“

9. III 2020.                  Gregory Dikaios, City College, International Faculty of the University of Sheffield, Thessaloniki

„Огромная благодарность замечательной гимназии в Валево за тёплую встречу и интереснейший рассказ о современной жизни гимназии и её истории от коллектива магистрантов – филологов из Московского городского педагогического университета и проф. Ирины Беляевой.

Надеемся на то, что интерес к русскому языку и культуре возродится, в том числе благодаря нашему возможному сотрудничеству.“

11. февраля 2020 года           Беляева Ирина Анатольевна, профессор Московского городского педагогического университета

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs