Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Насмешите се са много доброте и мало, мало горчине. Опростите животу и свету што нису савршени."
Душко Радовић

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

Језиком се може сав свет изорати, али рукама се тешко може борити и с груменом земље.'' Мадагаскарска пословица

Ученици филолошког и двојезичног одељења другог разреда, обележили су 26. септембар, Европски дан језика, одласком у основне школе и реализовањем радионица са ученицима 7. и 8. разреда.

У оквиру радионица на француском, немачком и енглеском језику, наши ученици су најпре говорили о историјату овог дана, о језичкој разноликости и важности учења више страних језика. Неизоставне су биле бројке и разне занимљивости у вези са најраспрострањенијим или ретким језицима. Само са нашег континента из Европе, потиче више од 200 језика. Након уводног дела реализовали су неколико игровних активности са основцима, које су им се и највише свиделе. Посета је завршена квизом и заједничким фотографисањем. Захваљујемо професорима и ученицима основних школа на лепом дочеку и сарадњи.

Истог дана група од 38 ученика са професорком немачког језика Катарином Мирковић и педагогом и помоћником директора Јасмином Момчиловић, посетила је Београд. Ученици су посетили Гете институт, Француски културни центар, Институт Сервантес и Турски културни центар и пратили програме у Установи за културу „Вук Караџић“ и учествовали у квизу поводом Европског дана језика.

Европски дан језика одржава се сваке године 26. септембра и ове године су реализовани многобројни програми у организацији EUNIC Србија (Мреже европских културних центара), Делегације ЕУ и Канцеларије Савета Европе.

Локација на сајту: Почетна Ученици Ванредни ученици
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs