Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Не понеси се мудрошћу. Ни туђом, јер није твоја. Ни својом, јер чим си се понео, значи да је немаш много"
Св. Николај Велимировић

Активности наше школе током Дечје недеље

Током Дечје недеље Ваљевска гимназија је учествовала са четири програма.

У понедељак 7. октобра у 18: 30 у Свечаној сали је одржан програм под називом „Живот деце ни/је филм“ – током кога су емитовани друштвено ангажовани филмови у продукцији „Слободна зона“, као и дискусија о темама из филмова. Први филм под називом „Пунам“ говори о животу деце у Непалу и дечјем раду, а други под називом „Деца и новац“ говори о животу деце у најбогатијем делу Америке и формирању потрошачке личности и зависности деце од новца и куповине. Водитељке програма биле су Јелисавета Новаковић и Милица Ракић, ученице IV-4, а иницијатори дискусија о филму били су ученици IV-2: Марија Мештеровић, Ана Урошевић и Марко Миловановић. Посебан акценат током дискусије стављен је на положај деце у Србији.У уторак, 8. октобра у 11: 30, у Свечаној сали Дебатни клуб наше школе и двоје ученика Економске школе су дебатовали на тему „Држава треба да усвоји стратегију о наталитету“. Афирмативни тим су били Виолета Васиљевић и Ђорђе Радовановић, ученици IV разреда Економске школе и Дајана Младеновић. Негативни тим су чинили: Ђурђина Марић, Сава Живановић и Марија Стефановић, ученици другог разреда филолошког смера Ваљевске гимназије. Дебати су присуствовали и ученици осталих средњих школа из Ваљева.

Трећи програм под називом „Игра и учење су дар“ у организацији Ђачког парламента, састоји се од прикупљања школског прибора, дидактичких средстава и едукативних играчака, које смо поклонили ученицима из Доњих Лесковица. И у овој активности гимназијалцима су се придружили ученици осталих средњих школа. У понедељак 14. октобра представници Ђачког парламента су посетили ову основну школу и дружили се са својим млађим другарима. Том приликом домаћини су организовали турнир у стоном тенису, одбојци и посету Спомен собе Стојадина Мирковића.

Програм под називом „Гимназијалке“ - је емисија на Радио Ваљеву која је пратила сва дешавања током Дечје недеље. Гимназијалке су Јелисавета Новаковић, Милица Ракић, матуранткиње филолошког одељења и Милица Обрадовић, ученица IV-5. У реализацији ових програма ученицима су помагале: Мирослава Пантовић, професор филозофије, Гордана Аврамовић, психолог, Слађана Маријанац, професор руског језика и грађанског васпитања и Круна Глушац, професор српског језика.

Захваљујемо се Центру за културу и граду Ваљеву на подршци у реализацији наших програма!

Слађана Маријанац и Гордана Аврамовић

Локација на сајту: Почетна
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs