Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Jeдан који хоће, увек је јачи од двојице који морају."
Војвода Живојин Мишић

Мали "Специјалци"

Упис прве генерације свршених ученика шестог разреда основне школе у специјализовано одељење обдарених за математику

Анализирајући потенцијале и заинтересованост ученика, резултате на такмичењима, као и потребу припреме и прилагођавања за наставак школовања у специјализованом математичком одељењу, Ваљевска гимназија је одлучила да Министарству просвете, науке и технолошког развоја поднесе Захтев за верификацију и Елаборат о испуњености услова и тражи сагласност за отварање једног одељења седмог разреда ученика обдарених за математику.


Основна карактеристика наставе у овом одељењу, у односу на редован наставни план седмог и осмог разреда основне школе, је повећан број часова математике, физике и информатике, односно, смањен број часова уметности, историје и географије. Ученици овог одељења након завршеног осмог разреда добијају диплому о завршеној основној школи, и могу се, као и сви остали свршени осмаци, уписати не само у специјализовано математичко, већ и у било које друго одељење било које средње школе.

Након достављеног елабората, Ваљевска гимназија је добила сагласност за отварање једног одељења 7. разреда основне школе у специјализовано одељење ученика обдарених за математику. После Математичке гимназије и гимназија у Новом Саду, Нишу и Крагујевцу, наша Ваљевска гимназија је пета гимназија у Србији која ће имати одељења 7. и 8. разреда састављена од ученика који су обдарени за математику. Заинтересовани ученици 6. разреда (који у септембру полазе у седми разред) и њихови родитељи ће детаљније информације о плану и програму и о пријемном испиту добити на заједничком састанку ученика, родитеља и професора, који ће се одржати у четвртак 15. августа у 19 сати у Свечаној сали Ваљевске гимназије.

Локација на сајту: Почетна
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs