Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Не понеси се мудрошћу. Ни туђом, јер није твоја. Ни својом, јер чим си се понео, значи да је немаш много"
Св. Николај Велимировић

ЕУ ПРОГРАМИ ЗА МЛАДЕ

У оквиру пројекта „ЕУ програми за младе – Шта знаш о томе? ” 28 ученика Ваљевске гимназије и професори Јасмина Момчиловић и Бојана Којић су у уторак, 30. новембра присуствовали предавању организованом од стране Фондације ТЕМПУС у Београду.

Путем интерактивних презентација, приказане су им могућности за мобилност младих, волонтирање и студирање у иностранству путем Erazmus + програма, како да на прави начин да напишу своју биографију (CV) и како да одаберу за њих прави факултет и занимање.

Ово је трећи сусрет ученика наше школе и организатора програма, Организације Помоћ деци из Београда и Министарствa за европске интеграције Владе Републике Србије. Претходна два сусрета организована су у току октобра и новембра у нашој школи и на њима се говорило о ЕУ институцијaма, процесу европских интеграција Србије и преговорим о приступању, преговарачком поглавље 26 (Образовање и култура), митовима и предрасудама о Европској унији као и Програмима ЕУ за образовање, обуку и волотирање који су доступни младима из Србије (примерима добре праксе).

Главни циљ пројекта је боље информисање ученика средњих школа и њихових наставника о процесу преговора о приступању Републике Србије Европској унији, о садржају преговарачког поглавља 26 (Образовање и култура), као и о ЕУ програмима (ТЕМПУС, Еразмус +, Еразмус Мундус сарадња, и др.), односно о могућностима за даље образовање кроз ЕУ програме који су доступни младима из Србије.

Јасмина Момчиловић, координатор програма

Локација на сајту: Почетна
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs