Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Чудно је како је мало потребно да будемо сретни, и још чудније: како нам често баш то мало недостаје!"
Иво Андрић

ГОСТОВАЊЕ ПРОФ. ДР МИОДРАГА ЛОМЕ У ВАЉЕВСКОЈ ГИМНАЗИЈИ

У четвртак 3. децембра 2015. године у Свечаној сали Ваљевске гимназије, проф. др Миодраг Лома одржао је предавање на тему „Како је Гете видео српске народне јуначке песме?“. Професор Лома, некадашњи ученик Ваљевске гимназије, поводом 145 година постојања школе, је на посебан начин, својим излагањем  приближио присутнима како је Гете видео српску историју уопште.

У скоро двочасовном предавању, анализирао је и износиосвоје мишљење на тему повезаности српске и немачке књижевности, осврнувши се на целокупну светску књижевност. Овим предавањем, затворена је недеља немачког језика у Ваљевској гимназији.

На крају вечери, слика Јохана Волфгана фон Гетеа, једног од најзначајнијих личности немачке књижевности и европског неокласицизма,добила је заслужено место у Галерији знаменитих Ваљевске гимназије.

Локација на сајту: Почетна Културна делатност ГОСТОВАЊЕ ПРОФ. ДР МИОДРАГА ЛОМЕ У ВАЉЕВСКОЈ ГИМНАЗИЈИ
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs