Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Образовање је најмоћније оружје које можете употребити да промените свет."
Нелсон Мендела

У оквиру школе активно раде следеће секције: литерарна, новинарска, рецитаторска, ликовна, компјутерска, фото-секција, одбојкашка, фудбалска, кошаркашка и секција за стони тенис, Драмски студио, секције за енглески, немачки, француски, руски и латински језик, оркестар, група певача, хор, секције за психологију, социологију, историју, физику, биологију, Дебатни клуб, Друштво младих математичара, Клуб љубитеља уметности, секција вршњачких едукатора, Ђачки парламент и ученичка компанија. Велики број ученика школе је активан у раду КУД-а „Абрашевић“ из Ваљева, Друштва истраживача „Владимир Мандић–Манда“ и многобројних научних семинара Истраживачке станице Петница.

Активности Друштва математичара усмерене су на припрему ученика, на такмичења, смотре, издавање часописа.

Секција за физику, поред припрема за такмичење, бави се истраживачким радовима, организује стручне екскурзије, чланови секције се укључују у истраживачке акције, посебно астрономска група и издаје часопис.

Биолози окупљени у секцији посебно су активни у раду на терену и познати по изради великог броја истраживања за које редовно освајају награде.

Чланови литерарне секције освајају значајне награде на литерарним конкурсима. Рецитаторска секција, поред учешћа на школским и градским манифестацијама, остварује успехе на републичким смотрама, а велики број њених чланова конкурише и уписује се на факултете драмских уметности.

Секције за стране језике издају часопис и организују сценско-музичке приредбе.

Драмска секција постоји од 1901. године а од 1992. године, ангажовањем професионалног позоришног редитеља, прерасла је у Драмски студио, који припрема сваке године савремене представе и учествује на такмичењима и смотрама а његови чланови су носиоци најзначајнијих награда и признања. Расадник је младих талената у свим жанровима: глуми, режији, драматургији, сценографији, који се професионално профилишу и афирмишу на филму и на сценама београдских позоришта.

Дебатни клуб учествује на турнирима и камповима у земљи и иностранству, у ТВ емисијама и осваја бројне награда. Музичка секција афирмише вокалне солисте, музичаре и групе.

Хор Ваљевске гимназије сарађује и наступа са хором КУД-а „Абрашевић“. На средњошколском такмичењу хорова 2004. године је освојио, а 2005. године делио прво место.

Фото-секција организује изложбе, учествује и осваја признања на домаћим и међународним конкурсима.

Локација на сајту: Почетна Настава Секције Секције
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs