Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Изгубити стид значи, на крају крајева, признати себе савршеним."
Св. Николај Велимировић

"Не мораш бити бољи од других, буди само најбољи што можеш."

Представљен часопис Наша реч

понедељак, 05. децембар 2022.

У понедељак 28. новембра 2022. године у свечаној сали Ваљевске гимназије одржана је промоција другог броја часописа лингвистичке секције Наша реч. Главне уреднице овог броја су професорка Милена Петровић и ученица Ђурђа Крстић IV-4, док је технички уредник Стефан Андрић II-4. Часопис је фотографијама обогатила Катарина Радмиловић IV-4, која је урадила и насловну страну.

Опширније...

 

Филозофска седељка

субота, 03. децембар 2022.

У петак 25. новембра 2022. године, у одељењу IV-5 одржана је „Филозофска седељка”, отворени час филозофије поводом светског дана филозофије. Овај дан обележава се последњег четвртка у новембру месецу у школама широм Европе. Ученици су имали задатак да представе омиљене филозофе, епохе или становишта у филозофији. Музичку подршку на овом јавном часу пружили су Екатарина Павић и Алекса Мирковић, такође ученици овог одељења. Организација часа Ромина Николић, професор филозофије.

Опширније...

 

Сарадња с Гете институтом

субота, 03. децембар 2022.

Сарадња наше школе с Гете институтом је стална и плодотворна. Наши ученици имају могућност бесплатног полагања испита Fit in Deutsch, међународно признатог испита немачког језика на два нивоа Заједничког европског оквира за језике А1 и А2.

Опширније...

 

Дан школе Ваљевске гимназије

субота, 03. децембар 2022.

Дан школе и овог 23. новембра, када се навршава 152 године од оснивања, обележен је низом програма.

Централна свечаност, када је приређена заједничка седница Наставничког већа, Савета родитеља и Школског одбора, одржана је у подне у свечаној сали Ваљевске гимназије. Химном Ваљевске гимназије добродошлицу су у име ученика, професора и сарадника школе, пожелели чланови хора под руководством професорке Николине Нинић.

Опширније...

 

Годишњи састанак PASCH школа у Србији и Црној Гори

уторак, 29. новембар 2022.

У суботу, 26.11. одржан је годишњи састанак свих Pasch школа у Србији и Црној Гори. Ваљевска гимназија је више од деценију део мреже PASCH-а и сарадник Гете института. Евалуиран је досадашњи рад и било је говора о пројектима у наредном периоду. Нашу школу су представљале професорке немачког језика, Катарина Мирковић, Ивана Виторовић и Ивана Веселиновић.

Опширније...

 

ПЕТ НАГРАДА И ТРИ ПОХВАЛЕ ЗА УЧЕНИКЕ ВАЉЕВСКЕ ГИМНАЗИЈЕ НА ТАКМИЧАРСКИМ КОНКУРСИМА ДРУШТВА МАТЕМАТИЧАРА НОВОГ САДА

уторак, 22. новембар 2022.

Ученици Ваљевске гимназије освојили су пет награда и три похвале на такмичарским конкурсима у организацији Друштва математичара Новог Сада, који су реализовани на Природно-математичком факултету у Новом саду у оквиру манифестације ,,Дани математике у Новом Саду“, где су и додељене награде у суботу 19. новембра 2022. године.

Опширније...

 

Семинар "Мотивација ученика као фактор успешног учења"

четвртак, 24. новембар 2022.

У суботу, 19. новембра 2022, у Ваљевској гимназији је одржан семинар "Мотивација ученика као фактор успешног учења". У активној, занимљивој и обострано подстицајној атмосфери учествовало је 25 професора наше школе. Семинар су водиле Милена Петровић, професорка српског језика и књижевности и Гордана Аврамовић, психолог.

Опширније...

   

Прво место за шахисте

уторак, 22. новембар 2022.

Екипно првенство средњих школа Ваљева у шаху за 2022/2023. годину одржано је 15. новембра у ВШК „Свети Николај Српски”. Ђаци наше школе, борили су се за златни пехар и прво место на екипном првенству средњих школа Ваљева. Победу су однели резултатом 16 од максималних 18 бодова. Нашу школу представљали су ученици:

Опширније...

 

Посета Карловачкој гимназији

среда, 16. новембар 2022.

Настављена је плодоносна и дугогодишња сарадња између Карловачке гимназије и Ваљевске гимназије. Поводом обележавања 231. године постојања, Карловачку гимназију су 1. новембра 2022. године, посетили директор школе Предраг Јевтић, помоћник директора Бранка Јевтић Стојановић и професорка француског језика Биљана Маринковић. Присуствовали су свечаној академији, која је била посвећена стогодишњици рођења чувених ђака Гимназије Борислава Михајловића Михиза и Дејана Медаковића.

Опширније...

   

Страна 1 од 100

Локација на сајту: Почетна
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„An honour and a sincere pleasure to visit your school. It is very obvious that you are doing an excellent work! Fantastic students and great teachers! The best combination for a powerful education. Thank you for allowing me to visit you. My warmest regards to all.“

9. III 2020.                  Gregory Dikaios, City College, International Faculty of the University of Sheffield, Thessaloniki

„Огромная благодарность замечательной гимназии в Валево за тёплую встречу и интереснейший рассказ о современной жизни гимназии и её истории от коллектива магистрантов – филологов из Московского городского педагогического университета и проф. Ирины Беляевой.

Надеемся на то, что интерес к русскому языку и культуре возродится, в том числе благодаря нашему возможному сотрудничеству.“

11. февраля 2020 года           Беляева Ирина Анатольевна, профессор Московского городского педагогического университета

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs