Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Радост је привилегија оних који скромно мисле о себи."
Душко Радовић

"Не мораш бити бољи од других, буди само најбољи што можеш."

Ликовна колонија

„ОКО - ВА” 2013.


Ово је била шеста ликовна колонија „Око-Ва“. Досад је остварено преко 150 дела, те Гимназија сада поседује колекцију завидног квалитета. Овогодишња колонија 2013. одржана је у Лелићу, родном месту Николаја Велимировића, који је био ђак Ваљевске гимназије.

Места у којима се збивају колоније бирана су по некој значајној личности, лепоти места или некој другој магији.

У раду колоније су учествовали: Владета Живковић, Антоније Бурић, Андреа Драмићанин, Тијана Никитовић, Јелена Игњатовић, Сандра Софранић, Лејла и Василије Енетах Вујовић, Наталија, Никола и Миломир Романовић.

Изведено је тридесетак радова различитих поетичких приступа, техника, израза... свеже, занимљиво и чаробно. Изложба са радовима одржана је у доњем холу Ваљевске гимназије у новембру месецу са објављеним пратећим каталогом.

 

"ОКО ВАЉЕВА" 2012.

Ваљевска гимназија организује пету ликовну колонију "ОКО ВАЉЕВА 2012", од 27-30. септембра 2012. године у Ваљеву.

Учесници колоније су уметници: Миле Петровић из Уба, Братислав Стевановић из Сремских Карловаца, Милица Вергот, Јован Пантић и Влада Пантелић из Београда и Миломир Романовић, Катарина Маринковић, Тамара Пантић, Наталија Романовић из Ваљева, као и млади сликари Никола Романовић, Младен Јанковић, Лука Трипковић и Драган Марић из Ваљева.

"ГРАДАЦ" 2011.

Ликовна колонија "ГРАДАЦ 2011", чији је главни организатор Ваљевска гимназија реализована је од 22-26.  септембра 2011.  године  на  обалама  реке  Градац.

Учесници колоније су академски уметници: Братислав Стевановић и Буда Славковић, из Сремских Карловаца, Александра Грипари и Јелена Игњатовић из Атине (Грчка), Ана  Крстић  из  Мионице,  и  Миломир  Романовић,  Наталија  Романовић,  Немања Радојичић, Милан Хрњазовић и Жељко Виторовић из Ваљева.

„МЕДВЕДНИК – ПУСТИЊА 2010.“

Већ трећу годину Ваљевска гимназија организује Ликовну колонију са идејом да се сликарски представе матична места нашег краја. Учесници у колонији су углавном бивши ученици гимназије, сада високо образовани уметници. Тако је створена колекција од скоро сто слика и цртежа насталих у тим колонијама.

Ова колекција и учешће младих уметника индуковала је идеју да се у Гимназији (ходници, степениште, холови) формира галерија пост-модерне, што је и учињено. Изложбом вајара Предрага Благојевића галерија је добила и свој знак. Текст за каталог колоније „Медведник – Пустиња 2010.“ написала је историчарка уметности Марка Томић-Ђурић, докторант на Филозофском факултету. Како је истакнуто у овом каталогу, Ваљевска гимназија утврђује континуирани и систематски однос улагања у савремену уметност. Овогодишњом поставком колоније остварује се просторни и значењски однос духовног и природног простора као сугестивног контекста у којем су се одвијали уметнички процеси.

>>> ПРАВИЛНО ПРАЊЕ РУКУ

>>> ПРЕПОРУКЕ ЗА БОРАВАК У ЗАТВОРЕНОМ

>>> УПУТСТВО О МЕРАМА ПРЕВЕНЦИЈЕ ЗА КОРОНА ВИРУС

>>> ПОЕТСКИ КОНКУРС "ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ" - ОБАВЕШТЕЊЕ

Услед неповољне епидемиолошке ситуације у вези са вирусом Ковид-19, жири није могао да се састане током лета те је своју одлуку о резултатима Конкурса одложио за месец октобар 2020. Пратите наш сајт.

>>> ПОЕТСКИ КОНКУРС „ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ“ – ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

>>> 28. ПOEТСКИ КОНКУРС "ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ"

>>> РАСПОРЕД ПИСМЕНИХ ПРОВЕРА У 1. ПОЛУГОДИШТУ

>>> НАУЧНИ СКУП "ВЕК И ПО ВАЉЕВСКЕ ГИМНАЗИЈЕ"

>>> УПУТСТВО ЗА МАТУРСКИ РАД 2019/2020

специјализовано-математичко одељење

Е-учење

Ко је присутан

Имамо 143 гостију на мрежи
Локација на сајту: Почетна Културна делатност Ликовна колонија
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„An honour and a sincere pleasure to visit your school. It is very obvious that you are doing an excellent work! Fantastic students and great teachers! The best combination for a powerful education. Thank you for allowing me to visit you. My warmest regards to all.“

9. III 2020.                  Gregory Dikaios, City College, International Faculty of the University of Sheffield, Thessaloniki

„Огромная благодарность замечательной гимназии в Валево за тёплую встречу и интереснейший рассказ о современной жизни гимназии и её истории от коллектива магистрантов – филологов из Московского городского педагогического университета и проф. Ирины Беляевой.

Надеемся на то, что интерес к русскому языку и культуре возродится, в том числе благодаря нашему возможному сотрудничеству.“

11. февраля 2020 года           Беляева Ирина Анатольевна, профессор Московского городского педагогического университета

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs