Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Не понеси се мудрошћу. Ни туђом, јер није твоја. Ни својом, јер чим си се понео, значи да је немаш много"
Св. Николај Велимировић

Бронзана медаља на Хемијској олимпијади у Москви за Давида Копривицу

На Међународној хемијској олимпијади која је одржана од 14. до 23. јула ове године у Москви, Давид Копривица ученик трећег разреда специјализованог математичког одељења освојио је бронзану медаљу.

Пре тога на Републичком такмичењу из хемије, одржаном у Новом Саду од 10. до 12. маја 2013. године, у категорији тест и експерименталне вежбе, Давид је освојио сребрну медаљу и пласирао се на Међународну хемијску олимпијаду. Тим поводом Давид и његов професор хемије Момир Станојевић гостовали су у Радио Ваљеву 17.маја 2013. године, Екипу Србије, поред Давида, чинили су и Марко Нешић из Крупња, Драган Миладинов, Гимназија Ј.Ј.Змај из Новог Сада и Исидора Бањац, 13. Београдска гимназија у пратњи професора др Ника Радуловића из Ниша и др Душана Сладића из Београда-председника комисије Републичког такмичења. Из Москве Давид Копривица се вратио са бронзаном медаљом, а Марко Нешић и Исидора Бањац са сребрним медаљама.

Иначе, Давид је на такмичењима из хемије и у претходним разредима постигао значајне резултате и то на Републичком такмичењу из хемије у првом разреду освојио је друго место, а на Републичком такмичењу у другом разреду освојио је златну медаљу.

специјализовано-математичко одељење

Е-учење

Ко је присутан

Имамо 42 гостију на мрежи
Локација на сајту: Почетна
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs