Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Не понеси се мудрошћу. Ни туђом, јер није твоја. Ни својом, јер чим си се понео, значи да је немаш много"
Св. Николај Велимировић

Мали "Специјалци"

Упис прве генерације свршених ученика шестог разреда основне школе у специјализовано одељење обдарених за математику

Анализирајући потенцијале и заинтересованост ученика, резултате на такмичењима, као и потребу припреме и прилагођавања за наставак школовања у специјализованом математичком одељењу, Ваљевска гимназија је одлучила да Министарству просвете, науке и технолошког развоја поднесе Захтев за верификацију и Елаборат о испуњености услова и тражи сагласност за отварање једног одељења седмог разреда ученика обдарених за математику.


Основна карактеристика наставе у овом одељењу, у односу на редован наставни план седмог и осмог разреда основне школе, је повећан број часова математике, физике и информатике, односно, смањен број часова уметности, историје и географије. Ученици овог одељења након завршеног осмог разреда добијају диплому о завршеној основној школи, и могу се, као и сви остали свршени осмаци, уписати не само у специјализовано математичко, већ и у било које друго одељење било које средње школе.

Након достављеног елабората, Ваљевска гимназија је добила сагласност за отварање једног одељења 7. разреда основне школе у специјализовано одељење ученика обдарених за математику. После Математичке гимназије и гимназија у Новом Саду, Нишу и Крагујевцу, наша Ваљевска гимназија је пета гимназија у Србији која ће имати одељења 7. и 8. разреда састављена од ученика који су обдарени за математику. Заинтересовани ученици 6. разреда (који у септембру полазе у седми разред) и њихови родитељи ће детаљније информације о плану и програму и о пријемном испиту добити на заједничком састанку ученика, родитеља и професора, који ће се одржати у четвртак 15. августа у 19 сати у Свечаној сали Ваљевске гимназије.

Локација на сајту: Почетна
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs