Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

“Говори тихо. Птице ноћас близу нас певају и мени је жао да чују како у гласу нечијем има суза.”
Десанка Максимовић

КОНЦЕРТ ТРИА ВИРТУС

У понедељак, 08.04.2013. године у 19 сати у Свечаној сали Ваљевске гимназије концерт ће одржати трио Виртус.

Клавирски трио Виртус је основан 2010. године на Факултету Музичке Уметности у Београду у класи доц. Дејана Суботића. Чланови ансамбла су Ања Поповић (виолина) мастер студије, Невена Коњевић (виолончело) мастер студије и Натаса Кузманоски (клавир) мастер студије.

Од стране катедре за камерну музику на Факултету Музичке уметности, трио Виртус је изабран да наступа на “Концертима у подне” као и на циклусу концерата камерне музике “Музичка среда” и “Отворени подијум камерне музике”. У сарадњи са културним центром, трио је одржао целовечерњи концерт у Дому културе Студентски град.

Састав редовно наступа у свим већим салама града Београда: Задужбина Илије М. Коларца, Српска академија наука и уметности, Културни центар Београда, Студентски културни центар и Дечији културни центар као и у осталим градовима Србије.

Трио Виртус је освојио прву награду на Републичком такмичењу камерне музике (2012) и другу награду на Међународном такмицењу Даворин Јенко (2012). Усавршавали су се на мајсторском курсу код истакнуте пијанисткиње Лидије Бизјак. На репертоару имају дела Бетовена, Шумана, Дворжака, Шостаковича, Блоха, Љубице Марић и др.

На програму триа Виртус на концерту у понедељак ће бити:
Ernest Bloch: 3 Nokturna (1924)
Andante
Andante quieto
Tempestoso

Ljubica Marić: Torzo (1996)

Dmitri Šostakovič: Trio br.2 op. 67 e-moll (1944)
Andante
Allegro con bio
Largo
Allegretto

Локација на сајту: Почетна
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs