Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Чудно је како је мало потребно да будемо сретни, и још чудније: како нам често баш то мало недостаје!"
Иво Андрић

Поетски час на Тргу песништва

На дан рођења Десанке Максимовић, у четвртак 16. маја, одржан је традиционални Поетски час у част наше велике песникиње. Час је почео полагањем цвећа на Споменик песништва. Цвеће су положили представници Задужбине Десанка Максимовић, Матичне библиотеке „Љубомир Ненадовић“ и Ваљевске гимназије.

Стихове из трепераве, ране поезије наше песникиње говорили су рецитатори Ваљевске гимназије Милица, Ирина, Марија и Софија.

Поетском часу присуствовaли су и ученици Основне школе „Десанка Максимовић“, а њихова школска другарица, Ана Радојичић, ученица IV разреда, рецитовала је песму „ Брбљивице“ Д. Максимовић. И ове године Српска књижевна задруга и Ваљевска гимназија расписале су Конкурс за најбољу збирку песама средњошколаца српског језичког подручја. Победник јубиларног 2о. Поетског конкурса „Десанка Максимовић“ је Нина Попов, матуранткиња Зајечарске гимназије, говорила је изабране стихове из награђене збирке.

Истог дана, у Бранковини, приликом доделе награде „Десанка Максимовић“ песнику Милану Ђорђевићу, стихове награђеног песника су говорили Марија Стефановић, ученица I-2, Александар Лукић, ученик I-5 и Иван Бобовац, ученик III-6.

Учесници програма:
Водитељи: Марија Ђуровић и Лука Ђорђевић, ученици III-7.

Рецитатори:
Милица Ђурић, ученица I-2
Марија Стефановић, ученица I-2
Софиа Симић, ученица I-6
Ирина Марјановић, ученица II-7
Александар Лукић, ученик III -5
Иван Бобовац, ученик III-6.

Сценарио и рад са рецитаторима:
Светлана Дракул, професор српског језика и књижевности.

Локација на сајту: Почетна
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs