Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Чудно је како је мало потребно да будемо сретни, и још чудније: како нам често баш то мало недостаје!"
Иво Андрић

Концерт Николе Здравковића, клавир

У четвртак, 24. јануара 2013, са почетком у 19 сати одржаће се концерт Николе Здравковића.

 

Никола Здравковић рођен је 1990. године у Ваљеву где је завршио основну и средњу музичку школу “Живорад Грбић” у класи професора Димитрија Томића. Са непуних седамнаест година уписује Факултет музичке уметности у Београду у класи професора Александра Сердара, у чијој класи је и дипломирао. Тренутно је студент мастер студија у истој класи.

Учествовао је на многобројним такмичењима у земљи и у иностранству на којима је увек постизао значајне резултате, међу којима се истичу: лауреат Баховог такмичења у Београду (2000), лауреат Фестивала младих пијаниста у Шапцу (2007), прве награде на променадама музичких талената “Владимир Ђорђевић” у Београду, Фестивалу музичких школа у Чачку, такмичењу младих пијаниста у Нишу, републичким такмичењима у Београду итд. Године 2005. осваја сребрну медаљу на Интернационалном конкурсу младих пијаниста у Барлети, као и друго место на Међународном такмичењу у Гориции 2007. године.

Свој први солистички концерт одржао је са 13 година и до сада их је имао преко тридесет. Најзначајнији међу њима су концерти у Галерији САНУ, Галерији Прогрес, Коларцу, као и концерти широм Србије на којима је свирао као најмлађи учесник Националне концертне сезоне. Активан је и као камерни извођач на бројним концертима у Коларцу, Галерији САНУ, Гварнеријусу, Двору Краља Петра… У међувремену је похађао бројне курсеве међу којима су најзначајнији курсеви код професора Карла Понтена (Шведска) и професора Баруха Мајера (Аризона, САД). Лета 2011. учествовао је у манифестацији „Културно лето Европе” у Немачкој и одржао је два веома запажена концерта у Пфафенхофену и Минхену од којих је један солистички, а други са виолинистом Сретеном Крстићем, концерт мајстором Минхенске филхармоније.

Програм:

1. Jean Philippe Rameau: 3 komada
- Les Sauvages
- Gigue
- Tambourin

2. Claude Debussy: Hommage a Rameau

3. Ante Grgin: Vals

4. Ludvig van Beethoven: Sonate op. 31 br. 2, d-mol

5. Frederik Chopin: Fantasie op. 49, f-mol

Локација на сајту: Почетна
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs