Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Чудно је како је мало потребно да будемо сретни, и још чудније: како нам често баш то мало недостаје!"
Иво Андрић

БРОЈНЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ ДЕСАНКИ НА ДАР

У недељу 15. маја, у Свечаној сали Ваљевске гимназије одржано је књижевно вече посвећено 23. финалу Поетског конкурса "Десанка Максимовић". У првом делу вечери промовисана је збирка песама "Целулозни рокенрол", прошлогодишње победнице Поетског конкурса, Радмиле Петровић, ученице Гимназије „Свети Сава“ из Пожеге, сада студенткиње Економског факултета у Београду.

 

ОДЛУКА ЖИРИЈА О НОВОМ ПОБЕДНИКУ ПОЕТСКОГ КОНКУРСА

Жири Поетског конкурса који су сачињавали: Драган Лакићевић, главни уредник Српске књижевне задруге (председник), Петар Пајић, песник и Вера Ваш, професор Српског језика и књижевности у  Ваљевској гимназији, донео је одлуку да победница 23. Поетског конкурса "Десанка Максимовић" буде Анастасија Бијелић, ученица трећег разреда Карловачке гимназије из Сремских Карловаца (ментор проф. Маја Стокин).

Друга награда додељена је Тари Лекић, матуранткињи Карловачке гимназије из Сремских Карловаца (ментор проф. Маја Рогач), а трећа награда је припала Николини Ђорђевић, матуранткињи Гимназије "Урош Предић" из Панчева (ментор проф. Александра Михајловић)

Награђеним песникињама и свим финалистима, додељене су награде и дипломе.

ПОЕТСКИ ЧАС ВАЉЕВСКИХ ЂАКА

У понедељак, 16. маја, у 11 сати, одржан је Поетски час ваљевских ђака,на Тргу песништва у лику Десанке Максимовић. Гости Ваљевске гимназије су затим посетили  Бранковину где су присуствовали уручењу награде за песничко дело песнику Мошу Одаловићу и положили цвеће на Десанкину хумку.

 

 

РЕЦИТАТОРСКО-МУЗИЧКИ ПРОГРАМ "ДЕСАНКИ НА ДАР"

У понедељак, 16. маја у 19 часова у Свечаној сали Ваљевске гимназије одржан је рецитаторско-музички програм "Десанки на дар", у коме су учествовали рецитатори наше школе, учесници општинске и окружне смотре рецитатора и  ученици Музичке школе "Живорад Грбић" из Ваљева.

Локација на сајту: Почетна Културна делатност БРОЈНЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ ДЕСАНКИ НА ДАР
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs