Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Образовање је најмоћније оружје које можете употребити да промените свет."
Нелсон Мендела

"Не мораш бити бољи од других, буди само најбољи што можеш."

KOНЦЕРТ ЈОВАНЕ РАДОВАНОВИЋ

У уторак 23. 12. 2014. у Свечаној сали Ваљевске гимназије одржаће се клавирски концерт Јоване Радовановић, доцента Факултета уметности у Крагујевцу. Почетак концерта је у 20 часова. На програму су дела Баха, Моцарта и Брамса.

Јована радовановић

биографија

Јована Радовановић је клавирски педагог и пијаниста из Крагујевца. У родном граду је стекла основно и средње музичко образовање у музичкој школи „др Милоје Милојевић“, у класи професорке Наталије Томић, током којег је учествовала на бројним домаћим и интернационалним такмичењима у Србији и иностранству и освајала значајне награде као солиста и члан камерних ансамбала. Неке од тих награда су и I награда (лауреат) на такмичењу "Val Tidone Young Talents Competition" (Италија), 2000, I награда (лауреат) на такмичењу "Grand Prix " (Женева, Швајцарска), 2000.

Накод успешног завршетка средње музичке школе уписује студије на Националној Музичкој Академији Украјине „П.И.Чајковски“ у Кијеву у класи професора Јурија Кота које завршава 2007. године са највишим оценама. Због свих успеха током студија награђена је почасном дипломом Академије након којих уписује мастер студије и успешно их завршава 2008. године. Исте године добија препоруку стручне комисије Националне Музичке Академије Украјине за уписивање највишег степена студија за извођачке уметности, које је 2011. године и завршила. Своје професионално свирачко усавршавање наставља у октобру 2014. године када уписује докторске студије у области камерне музике на Факултету музичких уметности у Београду, у класи проф.Зорице Ћетковић. Од почетка школовања па све до данас сарађивала са признатим и еминентним пијанистима и музичким педагозима као што су: Јуриј Кот (Украјина), Валериј Сигаљевич (Француска), Ирина Алексејчук (Украјина), Жења Аубакирова (Казахстан), Иван Кучер (Украјина).

Током седам година, од 2008, је као наставник клавира у музичкој школи „др Милоје Милојеић“ у Крагујевцу са ученицима остварила завидне резултате на републичким и међународним такмичењима (47 награда, међу којима су 30 првих, 3 звања лауреата и 2 специјалне награде). Као сарадник  у настави на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу на одсеку за клавир (вежбе-главни предмет) радила је од 2010.-2012. године а од септембра 2013. године је запослена као доцент на истом факултету.

Године 2011. започиње активну и успешну сарадњу са виолончелистом Филипом Томићем,

која траје и данас. Наступала је са оркестром „Уједињени гудачи Србије“ и солистом Матејом Маринковићем-виолина, као и на фестивалу Musica Sete 2013. у Француској са Orchestre de Chambre United Strings of Europe, Royal Academy of London и са солистом Љубишом Јовановићем-флаута, под диригентском палицом Franc Fontcouberte (Француска). Уз озбиљан педагошки рад и сопствену даљу едукацију посвећено и интензивно ради на креирању пијанистичке каријере коју гради као солиста и члан камерних ансамбала.

Наступала је у Македонији, Украјини, Француској, Белгији, Луксембургу, Немачкој, Кипру, Босни и Херцеговини, Црној Гори и готово свим градовима Србије, као и на фестивалима Октох (Србија), Euro-Med Youth Music Expo (Кипар), Musica Sete 2013 (Француска) и Convivium Musicum (Србија).

>>> ПРАВИЛНО ПРАЊЕ РУКУ

>>> ПРЕПОРУКЕ ЗА БОРАВАК У ЗАТВОРЕНОМ

>>> УПУТСТВО О МЕРАМА ПРЕВЕНЦИЈЕ ЗА КОРОНА ВИРУС

>>> ПОЕТСКИ КОНКУРС "ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ" - ОБАВЕШТЕЊЕ

Услед неповољне епидемиолошке ситуације у вези са вирусом Ковид-19, жири није могао да се састане током лета те је своју одлуку о резултатима Конкурса одложио за месец октобар 2020. Пратите наш сајт.

>>> ПОЕТСКИ КОНКУРС „ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ“ – ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

>>> 28. ПOEТСКИ КОНКУРС "ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ"

>>> РАСПОРЕД ПИСМЕНИХ ПРОВЕРА У 1. ПОЛУГОДИШТУ

>>> НАУЧНИ СКУП "ВЕК И ПО ВАЉЕВСКЕ ГИМНАЗИЈЕ"

>>> УПУТСТВО ЗА МАТУРСКИ РАД 2019/2020

специјализовано-математичко одељење

Е-учење

Ко је присутан

Имамо 104 гостију на мрежи
Локација на сајту: Почетна Културна делатност KOНЦЕРТ ЈОВАНЕ РАДОВАНОВИЋ
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„An honour and a sincere pleasure to visit your school. It is very obvious that you are doing an excellent work! Fantastic students and great teachers! The best combination for a powerful education. Thank you for allowing me to visit you. My warmest regards to all.“

9. III 2020.                  Gregory Dikaios, City College, International Faculty of the University of Sheffield, Thessaloniki

„Огромная благодарность замечательной гимназии в Валево за тёплую встречу и интереснейший рассказ о современной жизни гимназии и её истории от коллектива магистрантов – филологов из Московского городского педагогического университета и проф. Ирины Беляевой.

Надеемся на то, что интерес к русскому языку и культуре возродится, в том числе благодаря нашему возможному сотрудничеству.“

11. февраля 2020 года           Беляева Ирина Анатольевна, профессор Московского городского педагогического университета

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs