Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

“Говори тихо. Птице ноћас близу нас певају и мени је жао да чују како у гласу нечијем има суза.”
Десанка Максимовић

Сања Радојчић

Шта рећи сад о Гимназији? Па прво чега се сетим кад помислим на њу јесте друштво, били смо тако добра генерација... Гимназију сам завршила 2011. године и са поносом кажем да сам била специјализовано математичко одељење, такозвани ''специјалац''... Што би ми рекли: "Били смо чета мала, али изабрана!"

Специјалци нису као друга одељења, они су посебни, јер има нас мало, и у њему се осећамо као да смо у породици. Моје одељење је имало десет ученика, али десет ученика који се воле као браћа и сестре. Сада када сам завршила специјалце, могу да кажем да не жалим што сам их уписала, јер су ми дали максимално знање из свих области, а посебно из математике. И поново да уписујем средњу, дефинитивно бих уписала специјализовано математичко, јер сада видим шта сам постигла.

Сада сам уписала Математички факултет, и захваљујући мом знању из средње, уредно сам почела да дајем испите. Тачно се осети разлика између неког ко је завршио специјалце и неког из осталих школа, јер ми смо све ово већ видели у средњој школи, док се остали са овим градивом сусрећу тек сад на факултету.

Ученици који упишу специјалце су од почетка у предности у односу на остале, јер ће у њему добити сво знање које им је потребно. У специјалцима је добро то што нас је мало, па професори имају висе времена да нам објасне свима по на особ све што питамо. А професори су увек расположени да нам помогну око свих задатака, и који су везани за градиво а и оних који нису. Увек нас добро спреме за такмичења из свих предмета, и наравно ми им увек осветламо образ. Искрено мислим да онај ко упише специјалце неће се покајати, на правом је путу. У њима осим сто научите разне области и теме, научите пре свега како се учи, а то је веома важно.

И наравно поред свог тог учења, специјалац увек нађе слободног времена за све. Тако само напред будући специјалци, слободно упишите овај смер, јер то је фантастичан смер. Код мене на факултету кажу да су Ваљевци једни од најбољих студената, поготово они који су завршили специјализовано математичко одељење.

Онима који се одлуче за специјалце срећно и срцем се отворите ка математици и видећете да је она прелепа и да не уједа.

Сања Радојчић
СМО генерација 2007-2011
студент прве године Математичког факултета

 

Локација на сајту: Почетна Sanja Radojcic
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs