Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Чудно је како је мало потребно да будемо сретни, и још чудније: како нам често баш то мало недостаје!"
Иво Андрић

"Не мораш бити бољи од других, буди само најбољи што можеш."

ПУТОВАЊЕ - НАЈЛЕПША ШКОЛА

У оквиру пројекта литерарне секција Путовање путописом и сарадње секције за немачки језик  са литерарном секцијом представили су  се ученици који су на летњем распусту  и током  школске 2013/2014. г.  усавршавали знање немачког језика боравећи у Немачкој и Турској.

Учесници и организатори представљања били су  ученици: Ана Грачанин, Бошко Јоцић, Милица Ђурић, Аница Кнежевић, Мина Муњић, Милица Радојичић и Ирина Станишић, професорке Катарина Мирковић и Милена Милисављевић.

Ирина Станишић, ученица III-2 , поздравила је присутне речима  Љубе Ненадовића на немачком  и на српском језику: ''Путовање је најлепша и највећа школа.'' Говорила је веома  занимљиво о свом једногодишњем боравку у Бремену, о школском систему, животу у немачкој породици, о  начину организовања слободног времена. Показала је примере тестова и  део наставног материјала који је користила као ученица у Немачкој.

У јулу 2014. године  Мина Муњић III-4 и Милица Радојичић III-7  биле су у Гослару, недалеко од Хановера. Пренеле су своје искуство речју и сликом , охрабриле гимназијалце да  и они прате конкурсе и писањем есеја покушају да обезбеде себи занимљив распуст.

Милица Ђурић III-2 и Аница Кнежевић III-3  уверљиво су приближиле седмодневни боравак  Пфафенхофену као и посету баварским градовима:  Инголштату, Рогензбургу, Минхену и Нимбергу.

На кампу у Турској ученици  Ана Грачанин II-7 и Бошко Јоцић II-2 учествовали су у раду   новинарске, филмске и других радионица на немачком језику. Посетили су и знаменитости Истанбула. Презентацијом и видео записом приближили су дружење и начин рада у кампу.

О свом боравку у иностранству  ученици су писали   лирске записе, водили дневник, бележили утиске о  градовима, програмима   и дружењу. Радови ће бити објављени у Алманаху литерарне секцијеПреводилачким свескама и Полиглоти.

специјализовано-математичко одељење

Е-учење

Ко је присутан

Имамо 57 гостију на мрежи
Локација на сајту: Почетна
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„An honour and a sincere pleasure to visit your school. It is very obvious that you are doing an excellent work! Fantastic students and great teachers! The best combination for a powerful education. Thank you for allowing me to visit you. My warmest regards to all.“

9. III 2020.                  Gregory Dikaios, City College, International Faculty of the University of Sheffield, Thessaloniki

„Огромная благодарность замечательной гимназии в Валево за тёплую встречу и интереснейший рассказ о современной жизни гимназии и её истории от коллектива магистрантов – филологов из Московского городского педагогического университета и проф. Ирины Беляевой.

Надеемся на то, что интерес к русскому языку и культуре возродится, в том числе благодаря нашему возможному сотрудничеству.“

11. февраля 2020 года           Беляева Ирина Анатольевна, профессор Московского городского педагогического университета

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs