Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

“Говори тихо. Птице ноћас близу нас певају и мени је жао да чују како у гласу нечијем има суза.”
Десанка Максимовић

НАГРАДА НА ЛИМСКИМ ВЕЧЕРИМА ПОЕЗИЈЕ

У Прибоју су од 11. до 13. децембра 2019. одржане 47. Лимске вечери поезије. Литерарну секцију Ваљевске гимназије представљао је Немања Грујичић, ученик IV-1, један од финалиста престижне песничке манифестације. Немањин циклус од пет песама освојио је друго место у конкуренцији 48 циклуса песама средњошколаца Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

Стручни жири, кога су чинили др Јасмина Ахметагић, председник и чланови др Светлана Калезић Радоњић и мр Бојана Стојановић Росић, одабрао је пет најбољих циклуса за завршно вече манифестације које је одржано у Дому културе „Пиво Караматијевић“.

Победница 47. Лимских вечери поезије је Емилија Тасић, ученица Пете београдске гимназије. Награђена је штампањем збирке песама у Библиотеци Лимских вечери поезије и новчаном награда од 10.000 динара, коју је даровао организатор манифестације Дом културе „Пиво Караматијевић“.

Немањи Грујичићу, за друго место, припала је награда Гимназије Прибој, у виду комплета књига и новчане награде. Стручни жири окарактерисао је Немању као песника разиграних слова, распеване речи, несташне реченице, крволочног дискурса, песника који је хорор коментатор, покер кибицер, поетични детектив.

У оквиру програма Лимских вечери поезије 11. децембра организовано је књижевно вече Портрет песника Петра Матовића у библиотеци Машинско-електротехничке школе. Сем песника, учествовали су књижевни критичар Петар Арбутина и ученици Машинско-електротехничке школе. У свечној сали Гимназије Прибој 12. децембра представљена је збирка песама Икар и Месија, Павла Зељића, прошлогодишњег победника. О књизи су говорили рецензент Петар Арбутина и ученици гимназије.

Програм овогодишњих Лимских вечери поезије пратили су награђени финалиста Немања Грујичић и професорка Милена Милисављевић, руководилац литерарне секције Ваљевске гимназије.

Локација на сајту: Почетна
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs