Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Животни циљ сваког појединца је увијек исти: напредовање у доброме."
Толстој

ПРЕДСТАВЉАЊЕ КЊИГЕ АКО ЉУБАВ НИСМО

У уторак, 20. фебруара 2018. године, у свечаниј сали, у сусрет Дану матерњег језика, и као знак подршке акцији Читај гласно Друштва школских библиотекара Србије, литерарна секција и Клуб читалаца Ваљевске гимназије, организовали су представљање песничке збирка Ако љубав нисмо др Душка Бабића, писца, есејисте, приређивача уџбеника, директора Филолошке гимназије у Београду.

О књизи су говорили књижевник Драган Лакићевић, главни уредник Српске књижевне задруге и професорка Милена Милисављевић. Поезију су казивали аутор др Душко Бабић и рецитатори наше школе. Музички облик песми Радуј се душо дали су матуранти Анђела Тешић и Марко Глогиња. У улози водитеља била је Тамара Спасојевић, ученица другог разреда двојезичног одељења.

Добродошлицу гостима пожелео је директор школе др Војислав Андрић. Тајновите меандре љубави, како у рецензији књиге Ако је то љубав поетске просторе Душка Бабића назива Ноел Путник, приближили су рецитатори: Анђела Тешић IV-4, Павле Игњатовић II-7, Динка Радосављевић II-5, Михаило Недељковић II-4, Катарина Младеновић II-4, Јелена Лончар IV-4, Мина Томић II-6, Вукан Арсенијевић IV-1, Вук Огњеновић II-3, Тамара Спасојевић II-6, Марија Огњеновић IV-1 и Доротеја Вуковић II-6.

Ако љубав нисмо je пета песничка збирка Душка Бабића. Изашла је у едицији Атлас коју у Српској књижевној задрузи зову предворјем Кола. Иако је штампана пре неколико месеци, нашла је примену у наставној и ваннаставној пракси Ваљевске гимназије. То је поезија са којом се трага за светлошћу, за стваралачким изворима, развија култура сећања као и демографска култура.

Чланови литерарне секције и Клуба читалаца делили су посетиоцима изабране стихове Душка Бабића.

Локација на сајту: Почетна
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs