Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Животни циљ сваког појединца је увијек исти: напредовање у доброме."
Толстој

Невена Ивановић

Специјализовано-математичко одељење- мало, али ОДАБРАНО- да, тако се писало о мом одељењу у новинама након што смо сви успешно матурирали 2008. године. Свако од нас је тада уписао факултет који је желео. Него, да ипак кренем од тога како сам ја дошла на идеју да упишем овај смер и зашто се ни једног тренутка нисам покајала.

Пред крај осмог разреда ОШ добила сам писмо од Ваљевске гимназије у којем је писало да ме позивају да будем један од ученика специјализованог-математичког одељења.  Била сам јако узбуђена. Међутим, мама и тата нису били баш одушевљени. Мислили су да је тај смер ипак тежак и да се нећу баш добро снаћи. Али ипак су ПОГРЕШИЛИ. Драги моји, кроз средњу школу сам прошла скроз лагано и без превеликог напора са све одличним успехом, а на томе се могу захвалити само својим професорима. Увек су се трудили да нам на најбољи начин пренесу знање и да што боље схватимо материју коју су нам предавали. Буквално речено- сви су нас држали као мало воде на длану. Били смо заштићени као бели медведи.

Најлепши период свог живота провела сам у Гимназији. Нас је у одељењу било пола-пола, тј. 8 дечака- 8 девојчица. Срећа па се ми девојке нисмо отимале око пратиоца на матури хе хе. БИЛИ СМО КАО МАЛА ПОРОДИЦА. Ту су се рађале и прве љубави а неке још увек трају. Код нас је увек важило правило-> сви за једног- један за све.

Након што смо сви на време матурирали отишли смо на факултете. Ја сам уписала Саобраћајни факултет у Београду и захваљујући специјализованом-математичком одељењу сада у року и са лакоћом завршавам факултет.

Све у свему драги моји нећете се покајати уколико упишете овај смер. Уз само мало труда и ви ћете уживати у свему и учењу и дружењу.

А ја са поносом могу рећи да сам завршила СПЕЦИЈАЛИЗОВАНО-МАТЕМАТИЧКО ОДЕЉЕЊЕ ВАЉЕВСКЕ ГИМНАЗИЈЕ.

Невена Ивановић
СМО генерација 2004-2008

Локација на сајту: Почетна Nevena Ivanovic
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs