Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Изгубити стид значи, на крају крајева, признати себе савршеним."
Св. Николај Велимировић

Програм прославе Дана школе

Током своје 143 године постојања Ваљевска гимназија је образовање, васпитање и богаћење духа темељила и стрпљиво градила на правим вредностима садашњих и протеклих времена остварујући велика достигнућа у области науке, културе и уметности.

Имена славних и признатих исписују њено име дуго и далеко: Десанка Максимовић, владика Николај Велимировић, Љуба Поповић, Брана Петронијевић, Матија Бећковић... И овог 23. новембра обележавајући 143 године од оснивања школе с поносом истичемо посвећеност и марљивост ученика и професора који не посустају у постизању најбољих резултата на такмичењима из хемије, математике, физике, биологије, српског језика, историје, литерарног стваралаштва као и успесима постигнутим на пријемним испитима. Вођени идејом да се може и мора ка изазовима које нуди свет науке, стваралаштва, креативности Ваљевска гимназија реализује нове пројекте и формира билингвално одељење, као и одељење VII разреда ученика обдарених за математику. Управо они нас уверавају да ће и убудуће бити резултата и успеха који приличе традицији школе.

И овогодишња прослава настоји да покаже да предани рад и креативност проширује знање, хуманизује видике, дарује наду и радовање. Трибином "Одлив мозгова" одржаној у свечаној сали школе 15. новембра, започело је обележавање дана Ваљевске гимназије. Током недеље у знак прославе биће представљене књиге "Прича и мит о свету" о прози Радована Белог Марковића, као и књига препева српске епске поезије на француски језик, аутора Биљане Јаневске, професора и преводиоца. Програм ће употпунити концерт пијанисте Николе Здравковића, али и изложба слика насталих у Ликовној колонији "Лелић 2013". У петак, 22. новембра у Центру за културу, Драмски студио Ваљевске гимназије премијерно ће приказати овогодишњу представу "Ђачки батаљон". У суботу, у централном делу свечаности, после свечане седнице Наставничког већа, биће приказан рецитал поводом јубилеја 120 година од рођења Милоша Црњанског, под називом "Заиста, зрак смо само", а потом ће бити отворена изложба фотографија поводом обележавања још једног значајног јубилеја, 10 година постојања фото клуба Ваљевске гимназије. У понедељак у 12:45 сати програм обележавања Дана школе завршавају најкреативнији гимназијалци својим „Фестивалом науке“. Поделите са нама задовољство и уживање у лепој речи, негованом звуку, научној истини, таленту и правим вредностима.

специјализовано-математичко одељење

Е-учење

Ко је присутан

Имамо 55 гостију на мрежи
Локација на сајту: Почетна
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs