Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Животни циљ сваког појединца је увијек исти: напредовање у доброме."
Толстој

Бронзана медаља на Хемијској олимпијади у Москви за Давида Копривицу

На Међународној хемијској олимпијади која је одржана од 14. до 23. јула ове године у Москви, Давид Копривица ученик трећег разреда специјализованог математичког одељења освојио је бронзану медаљу.

Пре тога на Републичком такмичењу из хемије, одржаном у Новом Саду од 10. до 12. маја 2013. године, у категорији тест и експерименталне вежбе, Давид је освојио сребрну медаљу и пласирао се на Међународну хемијску олимпијаду. Тим поводом Давид и његов професор хемије Момир Станојевић гостовали су у Радио Ваљеву 17.маја 2013. године, Екипу Србије, поред Давида, чинили су и Марко Нешић из Крупња, Драган Миладинов, Гимназија Ј.Ј.Змај из Новог Сада и Исидора Бањац, 13. Београдска гимназија у пратњи професора др Ника Радуловића из Ниша и др Душана Сладића из Београда-председника комисије Републичког такмичења. Из Москве Давид Копривица се вратио са бронзаном медаљом, а Марко Нешић и Исидора Бањац са сребрним медаљама.

Иначе, Давид је на такмичењима из хемије и у претходним разредима постигао значајне резултате и то на Републичком такмичењу из хемије у првом разреду освојио је друго место, а на Републичком такмичењу у другом разреду освојио је златну медаљу.

Локација на сајту: Почетна
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs