Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Не понеси се мудрошћу. Ни туђом, јер није твоја. Ни својом, јер чим си се понео, значи да је немаш много"
Св. Николај Велимировић

Концерт Николе Здравковића, клавир

У четвртак, 24. јануара 2013, са почетком у 19 сати одржаће се концерт Николе Здравковића.

 

Никола Здравковић рођен је 1990. године у Ваљеву где је завршио основну и средњу музичку школу “Живорад Грбић” у класи професора Димитрија Томића. Са непуних седамнаест година уписује Факултет музичке уметности у Београду у класи професора Александра Сердара, у чијој класи је и дипломирао. Тренутно је студент мастер студија у истој класи.

Учествовао је на многобројним такмичењима у земљи и у иностранству на којима је увек постизао значајне резултате, међу којима се истичу: лауреат Баховог такмичења у Београду (2000), лауреат Фестивала младих пијаниста у Шапцу (2007), прве награде на променадама музичких талената “Владимир Ђорђевић” у Београду, Фестивалу музичких школа у Чачку, такмичењу младих пијаниста у Нишу, републичким такмичењима у Београду итд. Године 2005. осваја сребрну медаљу на Интернационалном конкурсу младих пијаниста у Барлети, као и друго место на Међународном такмичењу у Гориции 2007. године.

Свој први солистички концерт одржао је са 13 година и до сада их је имао преко тридесет. Најзначајнији међу њима су концерти у Галерији САНУ, Галерији Прогрес, Коларцу, као и концерти широм Србије на којима је свирао као најмлађи учесник Националне концертне сезоне. Активан је и као камерни извођач на бројним концертима у Коларцу, Галерији САНУ, Гварнеријусу, Двору Краља Петра… У међувремену је похађао бројне курсеве међу којима су најзначајнији курсеви код професора Карла Понтена (Шведска) и професора Баруха Мајера (Аризона, САД). Лета 2011. учествовао је у манифестацији „Културно лето Европе” у Немачкој и одржао је два веома запажена концерта у Пфафенхофену и Минхену од којих је један солистички, а други са виолинистом Сретеном Крстићем, концерт мајстором Минхенске филхармоније.

Програм:

1. Jean Philippe Rameau: 3 komada
- Les Sauvages
- Gigue
- Tambourin

2. Claude Debussy: Hommage a Rameau

3. Ante Grgin: Vals

4. Ludvig van Beethoven: Sonate op. 31 br. 2, d-mol

5. Frederik Chopin: Fantasie op. 49, f-mol

Локација на сајту: Почетна
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs