Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Образовање је најмоћније оружје које можете употребити да промените свет."
Нелсон Мендела

"Не мораш бити бољи од других, буди само најбољи што можеш."

Како смо прославили Дан школе

У међусмени су представљени неки од облика слободних активности и секција наше школе. Изложба под називом “ЗНАЊЕ ГЛАВУ ЧУВА” постављена је у ђачком клубу Гимназијалац, а свој рад су представили чланови Новинарске сеције, Секције за стране језике (еколошки пројекат), Дебатног клуба и полазници Истраживачке станице у Петници. Представљене су и досадашње припремне активности за двојезично одељење.

 

Петак 23. новембар 2012.

У међусмени су представљени неки од облика слободних активности и секција наше школе. Изложба под називом “ЗНАЊЕ ГЛАВУ ЧУВА” постављена је у ђачком клубу Гимназијалац, а свој рад су представили чланови Новинарске сеције, Секције за стране језике (еколошки пројекат), Дебатног клуба и полазници Истраживачке станице у Петници. Представљене су и досадашње припремне активности за двојезично одељење.

Организован је квиз о здравим стиловима живота. За тачне одговоре тагмичари су добијали “здраве” награде.

У фискултурној сали организована је одбојкашка утакмица између ученика првог и трећег разреда са професорима, Драганом Радисављевићем (играо за екипу 1. разреда) и Снежаном Ђурђевић (играла за екипу 3. разреда).

Отварена је изложба слика насталих у Ликовној колонији „Око Ваљева“ у галерији „Силос“ .

Свечана седница Наставничког већа

Субота 24. Новембар 2012.

Свечана седница Наставничког већа почела је Химном Ваљевске гимназије којом је гимназијски хор пожелео добродошлицу цењеним и уваженим гостима. О димензији смисла и вредности данашње, 142. гимназијске приче говорио је господин Радиша Ковачевић, директор школе. Чињенице о раду и успесима ученика и учитеља „верника и свештенику истог храма“ потврђују да, у цивилизацијском и културном амбијенту свога времена, Гимназија даровано наслеђе одговорно и стваралачки преузима, да свака генерација прилаже своје животно искуство, прегалаштво и креативност и своју жудњу за спознајом и лепотом; да и по дубинама времена и по вертикали духовности припадају онима који недре љубав за човека поред нас и човека у нама.

И ове године на свечаној седници Наставничког већа додељене су јубиларне надраде за тридесет, двадесет и десет година радног стажа. Награда за 30 година радног стажа додељена је: Оливери Црнобрња, проф. физике, Иванки Томић, проф. матаматике, Анђелки Видаковић Цвркотић, проф. српског језика и књижевности и Јелени Деспотовић, проф. биологије. Снежана Ђурђевић, проф. физичког васпитања и Зофија Радосављевић, помоћна радница награђене су за 20 година рада. За 10 година рада награђени су: Ненад Будимировић, проф. рачунарства и информатике, Бранка Јевтић, наставник верске наставе и Невен Лукић, наставник верске наставе.

У програму прославе Дана школе делмично је осветљено стваралаштво, једне од највећих из плејаде знаменитих гимназијалаца, песникиње Десанке Максимовић. Наша Десанка суштину живота проналази у дубинама душе и блиставој чистоти срца. А суштина коју нам подари песникиња је безусловна љубав за сва времена и топла поезија отворена према човеку и животу. Уздарје рецитатора Ваљевске гимназије великој Десанки; поред избора из њене сјајне и светле, ране поезије; било је и казивање песме „Стрепња“ на шест језика, који се изучавају у нашој школи.

У музичком делу програма поред химне чули смо композиције „ Sebben crudele mi fai languir“ Aнтонија Kалдара; песме „Gуста ми магла паднала“ и „Расти, расти мој зелени боре“ и „Баладу за Аделину“ Пола де Сеневила и Оливера Тусеа.

УЧЕСНИЦИ ПРОГРАМА

Водитељи:
Јелена Јеремић, ученица III-6
Александар Лукић, ученик III-5

Рецитатори:
Ирина Марјановић, ученица II–7
Милица Ђурић, ученица I-2
Марија Стефановић, ученица I-2
Лара Милановић, ученица I-4
Марија Милиновић, ученица I-4
Теодора Радовић, ученица I-5
Софија Симић, ученица I-6
Соња Ђујић, ученица II-4 (француски језик)
Невена Јевтић, ученица II-4 (руски језик)
Катарина Урошевић, ученица II-4 (шпански језик)
Јелисавета Новаковић, ученица III-4 (енглески језик)
Петар Марић, ученик III-7 (немачки језик)

Музика:
Хор Ваљевске гимназије
Лазар Бранковић, ученик II-5 (гитара)
Урош Урошевић, ученик II-6 (гитара)
Ђурђа Перовић, ученица IV-1 („Sebben crudele mi fai languir“ Aнтонија Kалдара) Јана Здравковић, ученица I-6 („Gуста ми магла паднала“ и „Расти, расти мој зелени боре“)
Милица Андрић, ученица III-5(„Баладу за Аделину“ Пола де Сеневила и Оливера Тусеа)

Избор музике и рад са ученицима:
Славица Крстић, професор музичке културе
Сценарио и реализација:
Светлана Дракул, професор српског језика и књижевности

Отварана је изложба фотографија „Естетика крајолика“ фото- клуба Ваљевске гимназије у ђачком клубу „Гимназијалац“. “. На њиховим фотографијама се непрестано смењују заласци сунца, месечеви трепраји, жубор воде, снегови, магле и руј. У младалачком непоколебивом уверењу покушали су естетиком крајолика и својим објективима дочарати да је снове лако живети.

Дебатни клуб Ваљевске гимназије је организовао дебату са темом: Брана Стубо-Ровни је „еколошка бомба“.

Одбојкашку утакмицу између екипа суботичких и ваљевских гимназијалаца, Ваљевци су решили у своју корист (2:1 у сетовима).

Ученици Суботичке и Ваљевске гимназије су се такмичили у караокама.Победила је Тамара Милошевић, ученица II-5 Ваљевске гимназије.

Круна прославе 142. Дана школе била је позоришна представа „Швабица“ Драмског студија Ваљевске гимназије.

специјализовано-математичко одељење

Е-учење

Ко је присутан

Имамо 92 гостију на мрежи
Локација на сајту: Почетна
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„An honour and a sincere pleasure to visit your school. It is very obvious that you are doing an excellent work! Fantastic students and great teachers! The best combination for a powerful education. Thank you for allowing me to visit you. My warmest regards to all.“

9. III 2020.                  Gregory Dikaios, City College, International Faculty of the University of Sheffield, Thessaloniki

„Огромная благодарность замечательной гимназии в Валево за тёплую встречу и интереснейший рассказ о современной жизни гимназии и её истории от коллектива магистрантов – филологов из Московского городского педагогического университета и проф. Ирины Беляевой.

Надеемся на то, что интерес к русскому языку и культуре возродится, в том числе благодаря нашему возможному сотрудничеству.“

11. февраля 2020 года           Беляева Ирина Анатольевна, профессор Московского городского педагогического университета

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs