Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Радост је привилегија оних који скромно мисле о себи."
Душко Радовић

Како смо прославили Дан школе

У међусмени су представљени неки од облика слободних активности и секција наше школе. Изложба под називом “ЗНАЊЕ ГЛАВУ ЧУВА” постављена је у ђачком клубу Гимназијалац, а свој рад су представили чланови Новинарске сеције, Секције за стране језике (еколошки пројекат), Дебатног клуба и полазници Истраживачке станице у Петници. Представљене су и досадашње припремне активности за двојезично одељење.

 

Петак 23. новембар 2012.

У међусмени су представљени неки од облика слободних активности и секција наше школе. Изложба под називом “ЗНАЊЕ ГЛАВУ ЧУВА” постављена је у ђачком клубу Гимназијалац, а свој рад су представили чланови Новинарске сеције, Секције за стране језике (еколошки пројекат), Дебатног клуба и полазници Истраживачке станице у Петници. Представљене су и досадашње припремне активности за двојезично одељење.

Организован је квиз о здравим стиловима живота. За тачне одговоре тагмичари су добијали “здраве” награде.

У фискултурној сали организована је одбојкашка утакмица између ученика првог и трећег разреда са професорима, Драганом Радисављевићем (играо за екипу 1. разреда) и Снежаном Ђурђевић (играла за екипу 3. разреда).

Отварена је изложба слика насталих у Ликовној колонији „Око Ваљева“ у галерији „Силос“ .

Свечана седница Наставничког већа

Субота 24. Новембар 2012.

Свечана седница Наставничког већа почела је Химном Ваљевске гимназије којом је гимназијски хор пожелео добродошлицу цењеним и уваженим гостима. О димензији смисла и вредности данашње, 142. гимназијске приче говорио је господин Радиша Ковачевић, директор школе. Чињенице о раду и успесима ученика и учитеља „верника и свештенику истог храма“ потврђују да, у цивилизацијском и културном амбијенту свога времена, Гимназија даровано наслеђе одговорно и стваралачки преузима, да свака генерација прилаже своје животно искуство, прегалаштво и креативност и своју жудњу за спознајом и лепотом; да и по дубинама времена и по вертикали духовности припадају онима који недре љубав за човека поред нас и човека у нама.

И ове године на свечаној седници Наставничког већа додељене су јубиларне надраде за тридесет, двадесет и десет година радног стажа. Награда за 30 година радног стажа додељена је: Оливери Црнобрња, проф. физике, Иванки Томић, проф. матаматике, Анђелки Видаковић Цвркотић, проф. српског језика и књижевности и Јелени Деспотовић, проф. биологије. Снежана Ђурђевић, проф. физичког васпитања и Зофија Радосављевић, помоћна радница награђене су за 20 година рада. За 10 година рада награђени су: Ненад Будимировић, проф. рачунарства и информатике, Бранка Јевтић, наставник верске наставе и Невен Лукић, наставник верске наставе.

У програму прославе Дана школе делмично је осветљено стваралаштво, једне од највећих из плејаде знаменитих гимназијалаца, песникиње Десанке Максимовић. Наша Десанка суштину живота проналази у дубинама душе и блиставој чистоти срца. А суштина коју нам подари песникиња је безусловна љубав за сва времена и топла поезија отворена према човеку и животу. Уздарје рецитатора Ваљевске гимназије великој Десанки; поред избора из њене сјајне и светле, ране поезије; било је и казивање песме „Стрепња“ на шест језика, који се изучавају у нашој школи.

У музичком делу програма поред химне чули смо композиције „ Sebben crudele mi fai languir“ Aнтонија Kалдара; песме „Gуста ми магла паднала“ и „Расти, расти мој зелени боре“ и „Баладу за Аделину“ Пола де Сеневила и Оливера Тусеа.

УЧЕСНИЦИ ПРОГРАМА

Водитељи:
Јелена Јеремић, ученица III-6
Александар Лукић, ученик III-5

Рецитатори:
Ирина Марјановић, ученица II–7
Милица Ђурић, ученица I-2
Марија Стефановић, ученица I-2
Лара Милановић, ученица I-4
Марија Милиновић, ученица I-4
Теодора Радовић, ученица I-5
Софија Симић, ученица I-6
Соња Ђујић, ученица II-4 (француски језик)
Невена Јевтић, ученица II-4 (руски језик)
Катарина Урошевић, ученица II-4 (шпански језик)
Јелисавета Новаковић, ученица III-4 (енглески језик)
Петар Марић, ученик III-7 (немачки језик)

Музика:
Хор Ваљевске гимназије
Лазар Бранковић, ученик II-5 (гитара)
Урош Урошевић, ученик II-6 (гитара)
Ђурђа Перовић, ученица IV-1 („Sebben crudele mi fai languir“ Aнтонија Kалдара) Јана Здравковић, ученица I-6 („Gуста ми магла паднала“ и „Расти, расти мој зелени боре“)
Милица Андрић, ученица III-5(„Баладу за Аделину“ Пола де Сеневила и Оливера Тусеа)

Избор музике и рад са ученицима:
Славица Крстић, професор музичке културе
Сценарио и реализација:
Светлана Дракул, професор српског језика и књижевности

Отварана је изложба фотографија „Естетика крајолика“ фото- клуба Ваљевске гимназије у ђачком клубу „Гимназијалац“. “. На њиховим фотографијама се непрестано смењују заласци сунца, месечеви трепраји, жубор воде, снегови, магле и руј. У младалачком непоколебивом уверењу покушали су естетиком крајолика и својим објективима дочарати да је снове лако живети.

Дебатни клуб Ваљевске гимназије је организовао дебату са темом: Брана Стубо-Ровни је „еколошка бомба“.

Одбојкашку утакмицу између екипа суботичких и ваљевских гимназијалаца, Ваљевци су решили у своју корист (2:1 у сетовима).

Ученици Суботичке и Ваљевске гимназије су се такмичили у караокама.Победила је Тамара Милошевић, ученица II-5 Ваљевске гимназије.

Круна прославе 142. Дана школе била је позоришна представа „Швабица“ Драмског студија Ваљевске гимназије.

Локација на сајту: Почетна
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs