Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Не понеси се мудрошћу. Ни туђом, јер није твоја. Ни својом, јер чим си се понео, значи да је немаш много"
Св. Николај Велимировић

"Не мораш бити бољи од других, буди само најбољи што можеш."

Обележавање Дана школе

Дан школе, и овог 23. новембра, када се навршава 153 године постојања, богате традиције и успешног рада, обележен је низом програма.

Централна свечаност, када је приређена заједничка седница Наставничког већа, Савета родитеља и Школског одбора, одржана је у подне у свечаној сали Ваљевске гимназије. Химном Ваљевске гимназије добродошлицу су у име ученика, професора и сарадника школе, пожелели чланови хора и диригент Марко Томић. О школској години која је иза нас, говорио је директор школе Предраг Јевтић.

У културно-уметничком делу програма учествовали су: професор Марко Томић, који је извео композицију „Још не свиће рујна зора” у пратњи Теодоре Рафаиловић на клавиру. Богдан Петровић II-5 казивао је своје две песме „Божур ниче” и „Не дирајте трешње”, за коју је добио похвалу на конкурсу „Уметнику у част” 14. београдске гимназије. Песму „Једина” извеле су ученице Анастасија Рафаиловић III-5, Емилија Павловић III-5 и Јулија Богићевић III-8. Представили су се чланови рецитаторске секције Лазар Дивнић IV-1 са песмом „Пертла” Чарлса Буковског и Ксенија Вујичић III-7 са песмом Десанке Максимовић „На планини”. Чланови Драмског студија Ваљевске гимназије: Петар Ускоковић III-2, Лазар Петровић II-2, Марија Вуковић II-6, Софија Ненадовић и Вања Миливојевић IV-1, извели су одломак из представе „Јеси ли то дош'о да ме видиш?” у режији професора Милана Поповића. Седница је завршена песмом „Река”, коју су извеле Николина Малешевић, Јана Чулић и Дуња Максимовић, ученице I-3. Организација културно-уметничког програма поверена је професору Милану Поповићу.

Традиционално, организован је турнир мешовитих одбојкашких екипа у фискултурној сали школе. На турниру су поред ученика наше школе, учествовали ученици из Гимназије „Светозар Марковић” из Суботице, Техничке школе Ваљево и Пољопривредне школе са Домом ученика „Ваљево”. На крају турнира један сет су одиграли професори гости из Суботице и домаћини. Турнир организовале професорке Марија Ножица и Снежана Ђурђевић.

У кабинету физике, одржан је шаховски турнир између шахиста из гостујућих школа и представника наше шаховске секције. Организатор је професор физике и руководилац шаховске секције Ваљевске гимназије Предраг Стефановић.

Географско-историјски квиз, по угледу на Слагалицу, одржан је у библиотеци школе. Представници наше школе били су Лазар Лазаревић и Драган Ђокић, ученици IV-1. Квиз су припремиле Бојана Којић, професорка географије и Катарина Несторовић, професорка историје.

Дебата са гостујућом екипом из Суботице, одржана је у свечаној сали, а тема је била „Ауторитативни васпитни стил одгаја ефикасно дете”. Тим Ваљевске гимназије чинили су: Томица Ђурђевић II-8, Душан Јаковљевић II-4 и Војин Ранковић III-2. Дебатере је припремила Гордана Аврамоић, психолог школе.

У поподневним сатима у Ђачком клубу „Гимназијалац“ одржана је традиционална приредба Распевана гимназија, на којој су се представили музички таленти школе. Главни организатор је професор музичке културе Марко Томић.

У вечерњим сатима организовано је дружење колектива са гостима, а наши ученици домаћини дружили су се са ученицима из Суботице.

Локација на сајту: Почетна
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„An honour and a sincere pleasure to visit your school. It is very obvious that you are doing an excellent work! Fantastic students and great teachers! The best combination for a powerful education. Thank you for allowing me to visit you. My warmest regards to all.“

9. III 2020.                  Gregory Dikaios, City College, International Faculty of the University of Sheffield, Thessaloniki

„Огромная благодарность замечательной гимназии в Валево за тёплую встречу и интереснейший рассказ о современной жизни гимназии и её истории от коллектива магистрантов – филологов из Московского городского педагогического университета и проф. Ирины Беляевой.

Надеемся на то, что интерес к русскому языку и культуре возродится, в том числе благодаря нашему возможному сотрудничеству.“

11. февраля 2020 года           Беляева Ирина Анатольевна, профессор Московского городского педагогического университета

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs