Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Животни циљ сваког појединца је увијек исти: напредовање у доброме."
Толстој

ФЕСТИВАЛ НАУКЕ

У уторак, 27.11.2018.године, 6. пут за редом у Ваљевској гимназији одржан је Фестивал науке. Ове године учествовало је нешто више од 130 ученика и професора наше школе.

 

За разлику од претходних година, осим у Ђачком клубу Гимназијалац, штандови су били постављени и у две учионице. Наши ученици су се представили у различитим областима. Најбројнији су били хемичари и физичари. Иако мање бројни, истакли су се и ученици заинтересовани за биологију, математику, књижевност и психологију. Посебан допринос и овогодишњем Фестивалу пружили су чланови Друштва истраживача Владимир Мандић Манда из Ваљева, који су уједно и ученици наше школе. Захваљујући подршци директора, Предрага Јевтића, као и професора Ваљевске гимназије, Фествал науке је успешно реализован. На велико задовољство организатора, посећеност Фестивалу је била рекордна. Велики број ђака основних и средњих школа у пратњи својих професора присуствовао је једном од свима најдражих дешавања у Гимназији.

Позитивни коментари нас подстичу да већ наредне године огранизацију подигнемо на виши ниво и као такав Фестивал добије на још већем значају и популарности међу суграђанима свих генерација.

Фестивал науке пропраћен је од стране локалних медија, а њихове репортаже можете погледати на линковима: tv vaplus(од 9. минута), Vtv, Rtv Marš.

Јана Ђурић III2, Јована Зарић III6

Локација на сајту: Почетна
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs