Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Изгубити стид значи, на крају крајева, признати себе савршеним."
Св. Николај Велимировић

НАГРАДЕ ДРУШТВА ЗА СРПСКИ ЈЕЗИК И КЊИЖЕВНОСТ СРБИЈЕ

У четвртак, 8. фебруара 2018. године, у оквиру Републичког зимског семинара за професоре српског језика и књижевности на Филолошком факултету у Београду додељена је трећа награда лингвистичкој секцији Ваљевске гимназије и руководиоцу секције професорки Милени Петровић за рад током школске 2016/2017.г. Николина Радовановић, ученица II-4, под менторством професорке Милене Милисављевић, писменим задатком на тему Слика света у поезији Десанке Максимовић, освојила је трећу награду на такмичењу из књижевности за најбољи писмени задатак.

Награде у виду књига и диплома доделило је Друштво за српски језик и књижевност Србије, Министарство просвете, науке и технолошког развоја републике Србије, Задужбина „Доситеј Обрадобић”, Задужбина Десанке Максимовић, Вукова задужбина и Задужбина Милоша Црњанског.

У раду Републичког зимског семинара учествовали су професори Милан Поповић, Вера Ваш, Милена Милисављевић, Биљана Ерчић, Данијела Голубовић, Милена Петровић, Круна Глушац и Анђелка Јеремић.

Локација на сајту: Почетна
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs