Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

“Говори тихо. Птице ноћас близу нас певају и мени је жао да чују како у гласу нечијем има суза.”
Десанка Максимовић

СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА

Светосавска академија поводом обележавања дана Светог Саве, првог српског архиепископа и учитеља, одржана је у четвртак, 25. јануара 2018. године у Центру за културу у 19.00 часова. Организатори Светосавске академије су Црквена општина Ваљево, Ваљевска гимназија и Центар за културу Ваљево.  

У Светосавско саборовање увели су нас Црквени хор „Хаџи Рувим“ извођењем композиције Стевана Мокрањца „Тропар Светом Сави“ и „Достојно јест“ Корнелија Станковића. Дириговала је госпођа Милица Степановић Бабамилкић.

О Светом Сави беседио је др Војислав Андрић.

Музичко-сценску игру „Свети Сава и Голубица“ приредили су рецитатори и чланови Драмског студија Ваљевске гимназије, у режији професорке српског језика и књижевности Анђелке Јеремић. За музику су били задужени професори музичке културе Владимир Јанковић и Марко Томић и ученик Ваљевске гимназије Марко Глогиња. Шминку је радила ученица Дуња Штулић.

Програм су водили ученици Ваљевске гимназије Динка Радосављевић и Никола Ђорђевић.Светосавску химну извели су чланови Црквеног хора „Хаџи Рувим“ и Хор Ваљевске гимназије.

Локација на сајту: Почетна
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs