Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Образовање је најмоћније оружје које можете употребити да промените свет."
Нелсон Мендела

ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА СЛИКЕ СА ЕКСКУРЗИЈЕ

Поводом обележавања 147. године рада Ваљевске гимназије, 23.11.2017. године, чланови Фото секције представили су се публици изложбом Слике са екскурзије. Више од педесет фотографија насталих на ученичким излетима и екскурзијама дочарало је необични спектар атмосфера и културних средина са којима су се ученици гимназије сусретали током претходна три месеца живота и рада у школи. Радове, у селекцији професора Наташе Кристић, презентовали су: Нина Катић, ученица IV/6, Лука Милановић, ученик IV/7, Соња Стојнић, ученица III/3, Јанко Ђурић, ученик I/1 и Тамара Стојановић, ученица I/5.

У изложбеном простору школског клуба Гимназијалац одржано је свечано отварање на ком су апострофирани извори инспирације аутора: „ Када човек полази на пут, увек то чини безазлено, верујући да ће нешто своје уписати у Нови свет. Но, околности обично бивају другачије. Врли Нови свет, каткада снажно, каткада једва видљиво, али увек извесно и без изузетка, перорезом, меким дахом, врелим сунцем, или неким другим неочекиваним чудом, трајно уреже своје контуре у наше очи и наша срца. И, уместо да самоуверено наметнемо своје обрисе свету, он их родитељски нежно утискује у нашу вечност. Свако место које походимо, сваки призор који упијемо, свака боја, мирис и звук, без наше воље и одобрења, постају део грађевине коју смо почели да зидамо по рођењу. Данас су двери својих кула отворили најстидљивији међу нама; они који увек стоје иза објектива, они чија лица остају скривена, они који своје погледе на свет описују интезитетима лумена којима појавни свет око њих зрачи – чланови Фото секције.


Галерија школског клуба Гимназијалац је, истим поводом, угостила и младог уметника Стефана Крунића, ученика IV/3, који се публици представио серијом дигиталних илустрација. О томе када и како је почео да се бави баш овом формом уметничког израза, које су специфичности рада у савременим ликовним медијима и какви су његови планови за будућност говорио је сам аутор.

Наташа Кристић, професор

Локација на сајту: Почетна
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs