Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

“Говори тихо. Птице ноћас близу нас певају и мени је жао да чују како у гласу нечијем има суза.”
Десанка Максимовић

ПОСЕТА ГИМНАЗИЈАЛАЦА УСПЕШНИМ ВАЉЕВСКИМ ФИРМАМА

У четвртак 05. априла, неколико ученика математичких одељења трећег и четвртог разреда Ваљевске гимназије имало је прилику да посети две веома успешне ваљевске фирме ENEL и Vallis Technologies. Ове фирме су добро познате и компетитивне у пољу индустријске аутоматике, електронике, и софтверског инжењеринга (http://www.enelva.rs/en/ http://vallis-technologies.com).

Током посете ученици су се упознали са потребама и изазовима локалних компанија ваљевске привреде, а такође и са бившим ђацима Ваљевске гимназије, данас изузетно успешним инжењерима. Ученици су били у прилици да дискутују о условима радног и пословног амбијента у овим фирмама и да се увере у високо рангиран пласман њихових производних сервиса на страна тржишта.

Циљ ове посете је био да се ученицима помогне у одабиру будућих факултета и одговарајућих смерова, и да се један број ученика наше школе боље упозна са локалним индустријским сектором који је спреман да их уведе у практичан рад још и током гимназијског образовања.

Локација на сајту: Почетна
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs