Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Животни циљ сваког појединца је увијек исти: напредовање у доброме."
Толстој

СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА

Свечана академија поводом обележавања дана Светог Саве, првог српског архиепископа и учитеља, одржана је 25. 01. 2016. године у Великој сали Центра за културу. Тим поводом Црквена општина Ваљево, КУД „Абрашевић“, Центар за културу Ваљево и Ваљевска гимназија, припремили су богат културно-уметнички програм.

Програм је отворио Црквени хор „Хаџи Рувим“ извођењем две композиције Стевана Стојановића Мокрањца, а затим је настојатељ манастира „Рибница“ , др Никодим Богосављевић, беседио о Светом Сави и његовом великом значају као проповеднику вере, али и његовој великој улози коју и даље  има за српски народ.

Програм су затим употпунили  рецитатори и чланови Драмског студија Ваљевске гимназије извођењем музичко-сценског рецитала „ВОЂЕНИ ЗВЕЗДОМ ХИЛАНДАРСКОМ“. Текст за ово молитвено и песничко обраћање Хиландару, писала је проф. Анђелка Видаковић Цвркотић, а за режију је био задужен Драмски студио Ваљевске гимназије.

Програм је завршио Градски мешовити хор „Абрашевић“ певајући химну Светом Сави.

специјализовано-математичко одељење

Е-учење

Ко је присутан

Имамо 67 гостију на мрежи
Локација на сајту: Почетна Културна делатност СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs