Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Образовање је најмоћније оружје које можете употребити да промените свет."
Нелсон Мендела

ЗАВРШЕНА НЕДЕЉА ФРАНЦУСКЕ КУЛТУРЕ У ВАЉЕВСКОЈ ГИМНАЗИЈИ

Ученици и професори Ваљевске гимназије уз подршку Француског института и Катедре за романске језике Филолошког факултета у Београду, низом културно научних активности реализовали су манифестацију Недеља француске културе.

У понедељак, 7. децембра, ученици двојезичних одељења припремили су уводни део програма. Том приликом,  господин Фабрис Пето, аташе за француски језик и господин Војислав Андрић, директор школе свечано су отворили ову манифестацију.

Уторак је био дан посвећен француском филму. Ученице двојезичног одељења друге године, Дуња Павловић, Ања Симунић и Кристина Митровић приказале су презентацију о француском филму од настанка до данас. Након тога у Свечаној сали је приказан филм за младе Није злато све што сија из циклуса Сазревање Француског филмског каравана. Заједно са нашим ученицима, пројекцији је присуствовала и група ученика из Економске школе.

У среду, 9. децембра Свечана сала Ваљевске гимназије била је препуна. За ученике наше школе одржано је интердисциплинарно предавање о Блезу Паскалу.  Дело ова знамените француске личности  приказано је кроз његове радове у области  математике, физике, информатике и филозофије. Предавање су одржали професори Светлана Дашковић Миловановић, Владимир Мишић и Бранкица Перић.

У четвртак смо угостили тридесетак ученика 8. разреда ваљевских основних школа, талентованих за француски језик. Гошће из Француског института, Клер Бије ( координаторка за двојезичну наставу) и Бландин Пивер (лекторка за француски језик) реализовале су језичке радионице са овим ученицима.

Ученици IV-5 одељења Миодраг Топличевић, Павле Бадовинац, Петар Марјановић и Никола Благојевић у петак у 13 часова поделили су са нама своја знања о француском спорту. Кроз слику, реч и видео запис они су нам приказали најзначајније и најтрофејније тренутке француског фудбала, кошарке, одбојке, рукомета, тениса, атлетике...

Истог дана у 18 и 30 гошћа са Филолошког факултета у Београду, Жељка Јанковић, асистент за књижевност на Катедри за романске језике одржала је стручно  предавање на тему Француско-српска књижевна прожимања.

специјализовано-математичко одељење

Е-учење

Ко је присутан

Имамо 67 гостију на мрежи
Локација на сајту: Почетна Културна делатност ЗАВРШЕНА НЕДЕЉА ФРАНЦУСКЕ КУЛТУРЕ У ВАЉЕВСКОЈ ГИМНАЗИЈИ
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs