Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Радост је привилегија оних који скромно мисле о себи."
Душко Радовић

ФИНАЛНО ВЕЧЕ 22. ПОЕТСКОГ КОНКУРСА "ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ"

У петак, 15. 05. 2015. у Свечаној сали школе одржано је финално вече 22. Поетског конкурса "Десанка Максимовић". Ове године, пристигле су збирке из Београда, Пожеге, Новог Сада, Сремске Митровице, Зворника, Ковачице, Врања, Пожаревца, Ниша, Сремских Карловаца, Зубиног Потока, Земуна, Ваљева, Бањалуке (РС) и Подгорице (РЦГ).

У првом делу вечери промовисана је збирка песама "Живот из кесице" прошлогодишње победнице Хелене Петровић, а у другом делу се својим песмама представило 12 овогодишњих финалиста. О њиховој поезији је говорио председник жирија, г Драган Лакићевић, песник и главни уредник СКЗ. Жири, у коме су, поред Драгана Лакићевића, и Петар Пајић, песник и Вера Ваш, професор, одлучио је да за победника прогласи Радмилу Петровић, ученицу Гимназије "Свети Сава" из Пожеге.

Жири је доделио и три специјална признања: Милану Анђелковићу из Зубиног Потока за песнички израз српске историје и традиције, Милици Дидановић из Пожеге за успешну употребу научне лексике у поезији и Невени Јеремић из Земуна за неговање етно-митолошке традиције у поезији.Међу 12 овогодишњих финалиста, биле су и две песникиње из Ваљевске гимназије: Јелисавета Аџић и Марија Стефановић.

специјализовано-математичко одељење

Е-учење

Ко је присутан

Имамо 50 гостију на мрежи
Локација на сајту: Почетна Културна делатност ФИНАЛНО ВЕЧЕ 22. ПОЕТСКОГ КОНКУРСА "ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ"
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs