Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Не понеси се мудрошћу. Ни туђом, јер није твоја. Ни својом, јер чим си се понео, значи да је немаш много"
Св. Николај Велимировић

Дебатни клуб је филозофско-психолошка радионица за креативну комуникацију и дебату.

Дебата се води према принципима ''Карл Попер'' дебате, као и ''План дебате'', а главни циљеви су развој критичког мишљења, развој става према одређеном делу стварности, учење аргументоване одбране мишљења, развој комуникацијских вештина, учење кроз самостално истраживање, јавни наступ и др. Дебатни клуб је ваннаставна активност где млади људи расправљају аргументовано, убедљиво и толерантно о свим темама које су њима интересантне, као и о темама око којих у том тренутку не постоји друштвена сагласност. Сваке године број младих људи заинтересованих за овај облик ваннаставног рада се повећава.

У школској 2007-08. чланови Дебатног клуба ће се обучавати кроз вршњачку едукацију, изабраће свог вођу клуба, као и кроз радионичарски рад са дебатним тренерима Мирославом Пантовић, професором филозофије и Горданом Аврамовић, психологом.

Планирано је и одржавање јавне дебате једном месечно, пријатељски сусрети Дебатних клубова Суботичке и Ваљевске гимназије за Дан школе, учешће дебатера на ''Пролећном фестивалу'' у Марибору, организовање школског турнира, као и учешће наших дебатера на турнирима и кампу које организује Асоцијација за креативну комуникацију и дебату. Клуб ће као и до сада координирати свој рад са осталим клубовима у земљи, и учествовати и на међународним дебатним турнирима.

Дебатни тренери и судије су Мирослава Пантовић, професор филозофије и Гордана Аврамовић, психолог.

Локација на сајту: Почетна Настава Секције Дебатни клуб
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs