Ваљевска гимназија, Вука Караџића 3, 14000 Ваљево, тел/факс: +381 14 221 622, gimvaljevo@gmail.com, www.valjevskagimnazija.edu.rs

Школа

Зрнца мудрости...

"Радост је привилегија оних који скромно мисле о себи."
Душко Радовић

Дебатни клуб је филозофско-психолошка радионица за креативну комуникацију и дебату.

Дебата се води према принципима ''Карл Попер'' дебате, као и ''План дебате'', а главни циљеви су развој критичког мишљења, развој става према одређеном делу стварности, учење аргументоване одбране мишљења, развој комуникацијских вештина, учење кроз самостално истраживање, јавни наступ и др. Дебатни клуб је ваннаставна активност где млади људи расправљају аргументовано, убедљиво и толерантно о свим темама које су њима интересантне, као и о темама око којих у том тренутку не постоји друштвена сагласност. Сваке године број младих људи заинтересованих за овај облик ваннаставног рада се повећава.

У школској 2007-08. чланови Дебатног клуба ће се обучавати кроз вршњачку едукацију, изабраће свог вођу клуба, као и кроз радионичарски рад са дебатним тренерима Мирославом Пантовић, професором филозофије и Горданом Аврамовић, психологом.

Планирано је и одржавање јавне дебате једном месечно, пријатељски сусрети Дебатних клубова Суботичке и Ваљевске гимназије за Дан школе, учешће дебатера на ''Пролећном фестивалу'' у Марибору, организовање школског турнира, као и учешће наших дебатера на турнирима и кампу које организује Асоцијација за креативну комуникацију и дебату. Клуб ће као и до сада координирати свој рад са осталим клубовима у земљи, и учествовати и на међународним дебатним турнирима.

Дебатни тренери и судије су Мирослава Пантовић, професор филозофије и Гордана Аврамовић, психолог.

Локација на сајту: Почетна Настава Секције Дебатни клуб
Назад на врх

ЗАПИСАЛИ СУ О НАМА

„Посебно је, а и ретко, задовољство бити у школи у којој се негује памет, а још веће задовољство што је та школа моја школа.“

4. IV 2017.
др Драгица Павловић Бабић, виши научни сарадник Института за психологију

Ваљевска гимназија

Адреса: Вука Караџића 3, Ваљево
Телефон: +381 14 221 622
Факс: +381 14 221 622
E-пошта: gimvaljevo@gmail.com
Веб: www.valjevskagimnazija.edu.rs